DEM Parti ile CHP arasında Mersin düğümü

DEM Parti ile CHP arasında Mersin düğümü
Mersin’de CHP ve DEM Parti arasında iş birliği olması bekleniyordu. İki parti Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda uzlaştığı ancak belediye meclis üyelikleri konusunda sorun yaşaması nedeniyle DEM Parti’nin...
Mersin’de CHP ve DEM Parti arasında iş birliği olması bekleniyordu. İki parti Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda uzlaştığı ancak belediye meclis üyelikleri konusunda sorun yaşaması nedeniyle DEM Parti’nin Mersin’de aday çıkardığı görüldü.

CHP ve DEM Parti’nin Mersin’de sağladığı kent uzlaşısında belediye meclis üyelikleri konusunda sıkıntı yaşandı.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, Kent uzlaşısı kapsamında CHP’nin adayı lehine Mersin’de aday çıkarmaması beklenen DEM Parti’nin YSK’ya teslim ettiği listelerde Mersin’den aday çıkardığı görüldü.

Belediye meclis üyeliğinde kriz

Edinilen bilgiye göre iki parti Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda uzlaştı ancak belediye meclis üyelikleri konusunda sorun yaşandı.

DEM Parti’nin ilettiği belediye meclis üyesi adaylarına CHP’nin itirazı üzerine başlayan sıkıntı aşılamadı. Bunun üzerine DEM Parti tedbiren bir ismi aday olarak gösterdi. Sorunun aşılması halinde adayın geri çekilebileceği ve kent uzlaşısına dönülebileceği kaydedildi.

Benzer bir sıkıntının Adana ve İzmir'de de yaşandığı kaydedildi. Belediye Meclis üyelikleri isimlerinde uzlaşılamadığı için DEM Parti’nin kent uzlaşısı sağlanmasına kesin gözüyle bakılan Adana ve İzmir’de aday çıkardığı belirtildi.