DEM Parti MYK açıkladı: Saymadi'nin açıklamaları kendi hayal ürünüdür

DEM Parti MYK açıkladı: Saymadi'nin açıklamaları kendi hayal ürünüdür
DEM Parti sosyal medyada Ahmet Saymadi'nin CHP ve DEM Parti ittifakına ilişkin sözlerinin yayınlanmasının ardından açıklama yaptı. MYK açıklaması yayınlanan sözlerin DEM Parti'nin kent uzlaşısı stratejisi ile alakalı olmadığını...
DEM Parti sosyal medyada Ahmet Saymadi'nin CHP ve DEM Parti ittifakına ilişkin sözlerinin yayınlanmasının ardından açıklama yaptı. MYK açıklaması yayınlanan sözlerin DEM Parti'nin kent uzlaşısı stratejisi ile alakalı olmadığını bildirdi.

Sosyal medya hesaplarında Ahmet Saymadi isimli bir kişinin topluluk önünde yaptığı konuşma gündem oldu.

Saymadi, açıklamasında CHP ve DEM Parti arasında yerel seçim ittifakının kurulduğunu belirtirken belediye başkan yardımcılarının DEM Partili olarak seçildiğini iddia etti.

Sosyal medya kullanıcıları Saymadi'yi DEM Parti MYK üyesi olarak paylaştı.

DEM Parti MYK açıklama yaptı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkezi Yürütme Kurulu konuya ilişkin açıklama yaptı. Saymadi'nin partileri ile bir bağının olmadığını açıkladılar.

Açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

DEM Parti Parti Meclisi üyesi olmadığı halde öyleymiş gibi lanse edilen Ahmet Saymadi’nin bir dernekte yaptığı konuşmaların Yürütme’nin başı ve iktidar medyası tarafından kullanılması saldırıların son halkasıdır. İktidar medyasının “büyük itiraf” olarak lanse ettiği bu sözler itiraf değil olsa olsa iftiradır.

Parti kurullarımızda yer almayan, partimiz adına hiçbir konuşma yetkisi bulunmayan Saymadi’nin açıklamaları tamamen kendi hayal dünyasının ürünleridir. Partimizin ‘Kent Uzlaşısı’ çerçevesinde kimlerle görüştüğü ve hangi sonuçları elde ettiği parti sözcülerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından aşama aşama kamuoyuna açıklanmıştır. Kent Uzlaşısı CHP veya başka bir parti ile tariflenemez, ayrıca Kürt coğrafyasında hiçbir parti ile anlaşmamız yoktur. Kişisel egolarına, gündem olma dürtülerine yenik düşerek partimiz hakkında hayal ürünü senaryolar yazanların halkımız ve partimiz nezdinde hiçbir hükmü ve karşılığı yoktur.