DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: İktidar partisiyle uzlaşı olmadı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: İktidar partisiyle uzlaşı olmadı
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan canlı yayında yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan İlke Tv canlı yayınında yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.Doğan'ın...
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan canlı yayında yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan İlke Tv canlı yayınında yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Doğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar bu şekilde:

Türkiye’de daha önce benzer durumların yaşandığını biliyoruz. Bu durumda da aslında bakılan şey nedir dosya saat kaçta girildi dosyanın saat kaçta teslim alındı. Tekrar tekrar söyleyelim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylarımızın başvurusuna ilişkin herhangi bir sorun yok. İl Seçim Kurulu da bunu teyit etti. Fakat öyle olsa bile itiraz hakkınız var bir takım prosedürler var ve yalnızca İl Seçim .kurulu değil son söz söyleyecek yer Yüksek Seçim Kurulu. Buna rağmen yaklaşık üç saattir Türkiye’de epey bir insan bununla meşgul. 16:55’te varılmış evet 17’den önce varılmış sonuç itibari ile hazırlıkların tamamlanması; diyelim ki trafik sorunu bunların hepsi öngörülmeliydi ki öngörülmüş arkadaşlarımız tarafından. Saatinde dosya verilmiş. Evrakla ilgili bir haberler çıktı evraklar tamamlandı bazı belgeler eksik kaldı. Bu da olmuş olabilirdi bunun içinde bir yasal süre var ayrıca itirazlar olabilir daha dört günlük yasal sürenin tüketilmesi için de bir zaman var. Bütün bunlardan bağımsız olarak ben de buradan soruyorum bu spekülasyonları çıkaranlar ne murad ettiler bilmiyorum ama sonuç itibarıyla biz İstanbul’da bu yarışa kazanma iddiasıyla giriyoruz ve bu iddiayı büyüterek çıkacağız.

"CHP'yle görüşme sağladık"

Partinin bizi temsil ettiği gelenek 'toptancı' yaklaşımın parçası olmadı. Geçen seçimlerde de haklı güç birlikleri oldu. Bizim yönetme modelimiz, hem Türkiye'nin geneli için hem de yerel yönetimler için. Küçükçekmece'de Bağcılar'da oturan kişiler karar versin dedik. Tabiiki de CHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP'yle görüşme sağladık.

"Arka kapı diplomasisi yapılmadı"

Bütün merkezi yürütme kurulu üyeleri kamuoyunu her konuda haberdar etti. Bu sürecin hiçbir kapısında arka kapı diplomasisi yapılmadı. Bugün bazı maksatlı olarak haber yapan yerlerde gördüm.

CHP'nin Esenyurt'ta bir kent uzlaşısı sağlanmadığını söylemesi orada bunun olmadığı söylenmez. Orada bir kent uzlaşısı sağlandı. Orada Ahmet Özer kent uzlaşısının adayı olduğu için ona göre bir hamle aldık. Kent uzlaşısını sadece aday çıkarmak ya da çıkarmamak olarak bakmamak gerekiyor. Bizim mottomuz kazandırmak ya da kaybettirmek değil; kazanmak.

"İktidar partisiyle uzlaşı olmadı"

İktidar partisiyle herhangi bir yerde uzlaşı olmadı. Kent uzlaşısının önemini anlatırken bu örnekleri özel olarak veriyorum. Uzlaştığımız herhangi bir yapıyla bir araya gelebileceğimizi söyledik. Öncelikli hedefimiz özgürlükçü çevreci kadın hareketine uygun olan herkesle yan yana geldik.

Bence biz 7 Haziran'dan sonraki gerileme sürecini bugüne kadar yaşanan barış sürecinin itici gücü olarak değerlendiriyorum. Yüzde 10 barajını alaşağı eden itici güç olan çözüm süreciydi. 14-28 Mayıs arasını bir kelimeyle anlatmaya çalışsak umutsuzluktur. Her seçim döneminin kendi koşullarını da değerlendirmemiz gerekir. İnsanlar artık nefes almak istiyor. Bu kadar çok kutuplaştırılmış bir yerde durursanız mutlu olabilir misiniz? Dolayısıyla ben bunu gerileme olarak değerlendiremem. Sürgün, hapis, alanlarda, parlamentoda bir DEM Parti var. Hangi siyasi parti onlarca yıla rağmen uygulanan bu baskı rejimine karşı nasıl böyle ayakta kalabilir? Buna gerileme demek o dönemleri okuyamamak demektir. Buradan hiç hata yapılmadı sonucu çıkarılmasın. HDP bütün antidemokratik uygulamaların kaldırılmasını isteyen bir partiydi. Bu yüzden tabiiki HDP bir müzakere ve barış partisidir. Toplumun da istediği bu şekilde.