DEM Parti’den Demirtaş’ın üst aramasına tepki: Hukuksuz dayatmayı reddediyoruz

DEM Parti’den Demirtaş’ın üst aramasına tepki: Hukuksuz dayatmayı reddediyoruz
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmamış durumu ‘onur kırıcı’ olarak nitelendirilmişti. Konuya ilişkin DEM Parti’den de açıklama geldi. Açıklamada,...
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmamış durumu ‘onur kırıcı’ olarak nitelendirilmişti. Konuya ilişkin DEM Parti’den de açıklama geldi. Açıklamada, “Demirtaş'a yönelik hukuksuz dayatmayı reddediyoruz” denildi.

Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın avukatı Demir, Demirtaş’tan ayakkabılarını çıkartması istendiğini belirterek müvekkilinin görüşlere çıkmama kararı aldığını duyurmuştu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti)  üst araması uygulamasına tepki göstererek “Demirtaş'a ve cezaevlerindeki arkadaşlarımıza karşı artan insanlık dışı uygulamaların bir an önce son bulması çağrısı yapıyoruz. Demokratik muhalefeti ve kamuoyunu da bu hukuksuzluklara karşı çıkmaya ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” denildi.

Açıklamada, “Demirtaş'a yönelik bu onur kırıcı ve hukuksuz dayatmayı reddediyoruz” denildi.

Açıklama özetle şöyle:

“Seçim çalışmalarımızın engellenmesini de amaçlayan cezaevlerindeki artan bu baskıların sorumluluğunun Adalet Bakanlığı ve iktidarda olduğunu ifade ediyoruz.”

“DEM Parti olarak, seçim çalışmalarımızı seçilmişlerimizin ve tutsak ark-adaşlarımızın da katıldığı bir kampanyayla yürütmekteyiz. Seçim çalışmaları başladığından bu yana halkımızın her alanda partisini sahiplenmesi karşısında siyasi acziyet yaşayan iktidar her türlü hukuksuzluğu devreye koymaktadır. Ancak bilinmelidir ki insanlık onuruna aykırı olan bu hukuksuzluklar ile DEM Parti durdurulamaz.

“Demirtaş'a ve cezaevlerindeki arkadaşlarımıza karşı artan insanlık dışı uygulamaların bir an önce son bulması çağrısı yapıyoruz. Demokratik muhalefeti ve kamuoyunu da bu hukuksuzluklara karşı çıkmaya ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz."