DEM Partili Sırrı Sakık: Demirtaş Kürt halkının evladıdır

DEM Partili Sırrı Sakık: Demirtaş Kürt halkının evladıdır
DEM Partili Sırrı Sakık, 'Demirtaş'ın partiye küstüğü' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada "Demirtaş'ın hareketle ve bizlerle sorun yaşadığını düşünmek bize ve Kürt mücadelesine haksızlıktır" ifadelerini kullandı.1...

DEM Partili Sırrı Sakık, 'Demirtaş'ın partiye küstüğü' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada "Demirtaş'ın hareketle ve bizlerle sorun yaşadığını düşünmek bize ve Kürt mücadelesine haksızlıktır" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs’ta aktif siyaseti bıraktığını açıklayan ve halen Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) küskün olduğu iddiaları ile ilgili DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, açıklamalarda bulundu.

Artı TV'ye konuşan Sırrı Sakık, "Demirtaş'ın hareketle ve bizlerle herhangi bir sorun yaşadığını düşünmek bize ve Kürt mücadelesine büyük bir haksızlıktır" dedi.

"Demirtaş bu halkın değeridir"

Sakık'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Selahattin Demirtaş bizim bedenimizden bir parça. Kürt halkının bir evladıdır. Şu an cezaevinde bedel ödüyor, biz onu hareketin bir parçası olarak görüyoruz. Selahattin Demirtaş'ın hareketle, bizlerle herhangi bir sorun yaşadığını düşünmek bize ve Kürt mücadelesine büyük bir haksızlıktır. Selahattin Demirtaş'ı milyonlarca Kürt yüreğinde taşır, ona çok büyük değerler biçilir, biz de çok büyük bir değer olarak görüyoruz. Gültan Kışanak’ı da, Figen Yüksekdağ’ı da, Sabahat Tuncel’i de bütün arkadaşlarımızı öyle görüyoruz."

"Ama Selahattin Demirtaş ile ilgili zaman zaman eleştiriler var, belli kesimler de bunu tırmandırmak istiyorlar, "acaba bi gedik açabilir miyiz partide" diye . Böyle bir şey yok; Selahattin Demirtaş bu halkın bir değeridir, bizim bir değerimizdir. Biz onu iki gözümüz gibi koruruz."