DEM Partili Sırrı Sakık'dan sosyalist partilere Tunceli sitemi: Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?

DEM Partili Sırrı Sakık'dan sosyalist partilere Tunceli sitemi: Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sakık, Tunceli'de ittifak kurmak için birlikte çalışma kararı veren sosyalist partileri eleştirerek, "Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?" dedi.DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık,...
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sakık, Tunceli'de ittifak kurmak için birlikte çalışma kararı veren sosyalist partileri eleştirerek, "Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?" dedi.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Dersim’de Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi ile , 31 Mart yerel seçimlerine yönelik aldıkları ittifak kurmak için çalışma kararına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir haberi paylaşan Sakık ittifakın "DEM Parti’ye karşı kurulduğunu" savundu.

DEM Partili Sırrı Sakık'ın paylaşımı şöyle:

"Devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyum politikalarına ve yeni ittifaklara rağmen DERSİM’i ve daha bir çok yeri halkımızın desteğiyle kazanacağız! AMA Kürtler sırf devrimci dayanışma adına Gaziantep’te vekillik hakkını EMEP’e verdi. Kanımız ve canımızla kazandığımız mevzilerdir oralar. Devrimci dayanışma hukuku gereği çok zaman mücadele birliği sağlandı. Seçilir seçilmez DEM’den ayrılıp kendi yollarına devam ettiler. Şimdi de gelinen nokta daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?"