Demans hastası Bruce Willis'in eşi sevgi dolu not ile aşklarını paylaştı

Demans hastası Bruce Willis'in eşi sevgi dolu not ile aşklarını paylaştı
Bruce Willis'in eşi Emma, aksiyon yıldızı demans hastalığıyla yaşamaya devam ederken, Sevgililer Günü'nü kutlamak için dokunaklı bir özçekim paylaştı.Willis'in ailesi geçen yıl yaptıkları ortak açıklamada, Zor Ölüm'ün...
Bruce Willis'in eşi Emma, aksiyon yıldızı demans hastalığıyla yaşamaya devam ederken, Sevgililer Günü'nü kutlamak için dokunaklı bir özçekim paylaştı.

Willis'in ailesi geçen yıl yaptıkları ortak açıklamada, Zor Ölüm'ün (Die Hard) aktörünün daha önce konulan beyin rahatsızlığı olan afazi teşhisinin frontotemporal demansa (FTD) dönüştüğünü duyurmuştu.

45 yaşındaki Britanyalı model Emma Heming Willis, Sevgililer Günü'nü kutlamak için 68 yaşındaki Willis'le Kanada'nın Ontario kentindeki Niagara Şelalesi önünde öpüştükleri bir fotoğrafı paylaştı.

Emma Heming Willis ve Bruce Willis

"Aşk çok güzel bir şey" (Instagram/@emmahemingwillis)

Fotoğrafta ikili, kar ve buzla kaplı şelalelerin önünde kucaklaşıyor.

Emma, Instagram'dan, "Aşk çok güzel bir şey. Hepinize mutlu bir Sevgililer Günü diliyorum" diye yazdı.

Fotoğraf, Mart 2010'da yani çiftin 2009'da evlenmesinden bir yıl sonra çekilmişti.

Çift ilk kez 2007'de, Willis'in Brooke Burns'ten ayrılmasından yıllar sonra tanışmıştı. Çiftin 9 yaşındaki Evelyn ve 11 yaşındaki Mabel olmak üzere iki kız çocuğuna var. Bruce ve Moore'un da üç yetişkin kızı var: 35 yaşındaki Rumer Glenn Willis, 32 yaşındaki Scout LaRue Willis ve 30 yaşındaki Tallulah Belle Willis.

Emma, sosyal medyadan Willis'in durumu hakkında hayranlarını bilgilendirmenin yanı sıra demansla yaşamayla ilgili farkındalık yaratıyor ve bu hastalığa sahip bir sevgiliye bakma sürecindeki deneyimlerini paylaşıyor.

Emma 2025'te, Willis'in bakımıyla ilgili deneyimlerinden yola çıktığı bakım rehberi niteliğinde bir kitap yayımlayacak.

2023'te Today Show'da konuşan Emma, Willis ve ailesi için demansla yaşamanın gerçeklerinden bahsetmişti. Emma, "Demansın ne kadar zor olduğunu öğreniyorum. Hem teşhis konulan kişi için hem de ailesi için zor" diye açıklamıştı.

Bruce, ben ya da kızlarımız için de durum farklı değil. Bunun tüm aileyi etkileyen bir hastalık olduğunu söylüyorlar, gerçekten de öyle.

Willis'in eski eşi Moore geçen ay Good Morning America'ya konuk olmuş ve kendisine Willis'in durumu sorulmuştu.

Moore, "Sizlere de çocuklarımla paylaştığım şeyi söyleyeceğim: Önemli olan onları olduğu yerde karşılayıp, olmayan şeylere değil, var olanlara tutunmak" diye cevap verdi.

Hastalık ilerledikçe, belirli kelimelerin anlamlarını unutma, yazma zorluğu, nesneleri isimlendirme zorluğu ve kelime dağarcığının kademeli olarak kaybolması gibi konuşma ve dil sorunlarına yol açabilir.

Emma geçen yıl kocasının hastalığının farkında olup olmadığından emin olmadığını söylemiş ve bunun "bilinmesi zor" olduğunu belirtmişti. Kendisini "bakıcı" yerine "bakım ortağı" diye tanımlandığını da sözlerine eklemişti.