Demet Akbağ 15 yıl sonra ‘Aydınlıkevler’ ile sahneye çıkıyor

Demet Akbağ 15 yıl sonra ‘Aydınlıkevler’ ile sahneye çıkıyor
Yılmaz Erdoğan 20 yıl sonra yazdı, Demet Akbağ 15 yıl sonra sahneye çıkıyor. Hem Türkiye’de hem dünyada oyunları sahnelenen Serdar Biliş’in yöneteceği ‘Aydınlıkevler - Babaannem Amerika’ya Savaş Açtı’ oyununun kadrosunda...

Yılmaz Erdoğan 20 yıl sonra yazdı, Demet Akbağ 15 yıl sonra sahneye çıkıyor. Hem Türkiye’de hem dünyada oyunları sahnelenen Serdar Biliş’in yöneteceği ‘Aydınlıkevler - Babaannem Amerika’ya Savaş Açtı’ oyununun kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal yer alıyor. Proje yapımcılığı ise son dönemin ödüllü oyunlarına imza atan Nisan Ceren Özerten üstleniyor.

BKM’nin Maximum Uniq’te sahnelenecek ‘Aydınlıkevler - Babaannem Amerika’ya Savaş Açtı’ oyununun mart ayı biletleri satışa çıktı. İlk oyun 26 Mart Cumartesi Saat 21.00’de, ikinci oyun ise 27 Mart Pazar saat 17.00’de.

ZÜHRE YOKLUK İLE MÜCADELE EDER
Zühre, torunu Ayhan’ın Ankara’da lisede okuması için zamanın ve aile bütçesinin yoklukları ile mücadele etmektedir. Mahallenin ressamı Selim ise mahallenin güzeli Sülün’e kara sevdalıdır. ABD’nin ambargosu altındaki ülkenin, bu küçük mahallesindeki inşaat alanı bir gün bir duvar ile örülür. Ardından, mahallede camlardan içeri birer kurşun gibi küçük toplar girmeye başlar. Ve olaylar, Zühre’nin Amerika’ya savaş açmasına kadar uzanır.