Demir: S-400’lerden vazgeçmeyeceğiz

Demir: S-400’lerden vazgeçmeyeceğiz
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Rus basınına, Türkiye’nin ‘ABD baskısı altında’ S-400’lerden vazgeçme niyetinde olmadığını açıkladı.Demir, “ABD, Türkiye’den S-400’leri Ukrayna’ya vermesini istedi” iddialarının...

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Rus basınına, Türkiye’nin ‘ABD baskısı altında’ S-400’lerden vazgeçme niyetinde olmadığını açıkladı.

Demir, “ABD, Türkiye’den S-400’leri Ukrayna’ya vermesini istedi” iddialarının ardından Rus basınına konuştu. Demir, “Bu bizim için bir tartışma konusu değil. Bu konu geçmişte masaya yatırıldı ve şimdi Rusya Federasyonu ile işbirliğine devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Demir, İzvestiya’ya yaptığı açıklamada, “Türkiye kendi politikasını ve gideceği yolu kendi belirleyebilir. Bizim pozisyonumuz Ukrayna ve Rusya arasında barışı sağlamaktır. Akan kanı durdurmak için her şeyi yapıyoruz” dedi.

Kiev’i desteklemeye çalışan ABD’nin Türkiye ile kriz nedeni olan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri konusunda bir öneri getirdiği ileri sürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde Reuters ajansına konuşan kaynaklar, ABD’nin Türkiye’den gayrı resmi olarak, Rus işgaline karşı kullanılmak üzere S-400’lerin Ukrayna’ya vermesini istediğini iddia etmişti.