Demirören Grubu’nun yapılandırmak istediği borç 2 milyar dolar

Demirören Grubu’nun yapılandırmak istediği borç 2 milyar dolar
Demirören Grubu; Doğan Medya Grubu, Milli Piyango, iddaa, Azerbaycan piyangosu satın almalarıyla ve sendikaya üye oldukları için işten çıkardığı 46 Hürriyet çalışanlarıyla son yıllarda hep gündemde. Demirören, bir süredir...

Demirören Grubu; Doğan Medya Grubu, Milli Piyango, iddaa, Azerbaycan piyangosu satın almalarıyla ve sendikaya üye oldukları için işten çıkardığı 46 Hürriyet çalışanlarıyla son yıllarda hep gündemde. Demirören, bir süredir de borç yapılandırması ile haberlerde yer buluyor. 1.4 milyar doları bulduğu söylenen borç yapılandırma görüşmelerinde son durumu haber ajansı Reuters ortaya çıkardı. İsmini açıklamadığı üç bankacılık kaynağına göre yapılandırılacak borç tutarı 1.4 milyar dolar değil, 2 milyar dolar ve bu tutar faizleri içermiyor.
Burada akla gelen ilk soru doğal olarak Demirören’in bu satın almalar için bankalardan nasıl kredi alabildiği?
SADECE ZİRAAT BORCU 800 MİLYON DOLAR
Yine Reuters’a göre Demirören medya borcunun yeniden yapılandırılması için Ziraat Bankası’yla 800 milyon dolarlık bir miktarı görüşüyor. Demirören’in Doğan Medya’yı 860 milyon dolara satın aldığı açıklanmıştı.
Reuters’e konuşan kaynaklar, kalan 1,2 milyar dolarlık miktarın bahis ve enerji yatırımı alanındaki borçları içerdiğini ve bunun için şirketin aralarında devlet bankalarının da bulunduğu 8 ila 9 bankayla görüştüğünü aktardı.
GELİRİ YETERSİZ
Kaynaklardan birinin, “Şirket, ana işletmelerden para kazanmakta zorluk çekiyor, bu durum borç yapılandırmalarını güçleştiriyor” dediği aktarıldı.
SEÇENEKLERDE NELER VAR?
Bir diğer bankacılık kaynağıysa, değerlendirilen borç yapılandırma seçeneklerinin arasında ödeme süresinin uzatılması, balon ödeme ekleme, “kesinti” uygulama veya dolar borcunun TL’ye çevrilmesinin yer aldığını aktardı. Kaynak, balon ödemenin yüksek olasılıkla bir varlığın satılmasını içereceğini ancak şu an net bir durumun olmadığını söyledi.

Hürriyet’in işten çıkardığı gazeteciler 2 yıldır haklarını alamıyor

Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) üye oldukları için Hürriyet Gazetesi’nde tek kuruş ödemeden tazminatsız işten çıkarılan 45 gazeteci haklarını iki yıldır alamıyor. 2019 yılında TGS üyesi oldukları için işten 45 gazeteci, mücadelelerini sürdürüyor. Eski Hürriyet çalışanlarının alacak davasına İstanbul 40. İş Mahkemesi’nde geçen hafta devam edilmişti. Gazeteciler, avukatları ve TGS yetkilileri; duruşma öncesinde, Bakırköy Adliyesi Bahçelievler ek binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Gazeteciler, “Artık adalet istiyoruz. Patronu, Saray’ı değil çalışanı koruyan adalet. Hakkımızı verin”, “Paramız pul oldu, adalet hemen şimdi” yazılı pankartlar taşıdı.