DEMİRTAŞ AYAR VERDİ

DEMİRTAŞ AYAR VERDİ
AK Parti heyetinin HDP ziyaretiyle ilgili, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden HDP-AKP görüşmesi başlıklı bir yazı kaleme alan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefeti eleştirdi.Demirtaş yazısında muhalefetin...

AK Parti heyetinin HDP ziyaretiyle ilgili, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden HDP-AKP görüşmesi başlıklı bir yazı kaleme alan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefeti eleştirdi.

Demirtaş yazısında muhalefetin görüşmeden sonra kendine pay çıkarmasına gerektiğini şu sözlerle aktardı:
“Tabii ki bu görüşmeye aşırı anlam yüklemeye, öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. Ancak tüm baskı, zulüm, sindirme politikalarına rağmen dimdik ayakta kalmayı başarmış HDP’yi hiç kimse yok sayamaz. Bunu yıllardır tüm HDP’liler, anlata anlata dilimizde tüy bitti. Muhalefet, bu görüşmeden kendine pay çıkarıp meşru siyasetin temsilcisi HDP ile hızlı bir görüşme trafiği başlatacağına, bunu AKP’yi yıpratma ve üstü kapalı şekilde yine HDP’yi kriminalize etme furyasına dönüştürmeyi tercih etti. Gerçekten akıl alır gibi değil.”

Memlekette 36 ay taksitle kaban satılıyor. Öte tarafta yatından, lüks villasından, cipinden, sarayından memnun olmayıp onları yenisiyle değiştiren bir avuç sömürgen varken lütfen boş boş tartışmayı bırakın.”