Demirtaş Savunma Grubu, Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacak

Demirtaş Savunma Grubu, Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacak
Mersin’deki polisevine saldırının ardından HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Demirtaş Savunma Grubu açıklama yaptı. Açıklamada Soylu hakkında, “Halka...

Mersin’deki polisevine saldırının ardından HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Demirtaş Savunma Grubu açıklama yaptı. Açıklamada Soylu hakkında, “Halka hakaret ve barışçıl çağrılarda bulunan siyasetçileri tehdit ederek toplumsal sorunların siyasetle çözülmesi çabalarını sabote etmektedir” denirken Soylu ve tweetlerine destek verenler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ve tazminat davası açılacağı belirtildi.

Mersin’deki saldırı üzerine Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden, “Mersin’deki saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bundan kısa bir süre sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘KATİL DEMİRTAŞ!’, ‘6-8 Ekim’in faili’, ‘o kadar iğrenç ve aşağılıksın ki”’ ifadelerinin yer aldığı bir tweet atmıştı.