Demirtaş “Siyasi yasak” talebine ilişkin AYM’ye savunma gönderdi

Demirtaş “Siyasi yasak” talebine ilişkin AYM’ye savunma gönderdi
Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde 5 yıldır tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin kapatma davası kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca...

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde 5 yıldır tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin kapatma davası kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında siyasi yasak istenmesine karşı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bir dilekçe verdi.

Demirtaş, AYM Başkanlığına verdiği dilekçede, hakkında düzenlenen iddianameye karşı kapsamlı hukuki savunmasını avukatları aracılığıyla yapacağını belirterek, birkaç cümleyle düşüncelerini iletmek istediğini belirtti.

Mahkemenin hakkında vereceği kararın, Türkiye toplumu ve ortak geleceğe katkı sağlayıcı nitelikte olmasını dilediğini belirten Demirtaş, tutuklu olmasına rağmen de siyaset yaptığını ifade ederek, «Önemli olan nerede olduğunuz değil, yüreğinizin nerede ve kimler için attığıdır» ifadelerini kullandı.

Demirtaş, hakkında siyasi yasak kararı verilmesi halinde ise kararın son cümlesi olarak, “Siyasi yasak getiriyoruz ama bir işe yarayacağından da emin değiliz” ifadesinin yazılmasını talep ettiğini belirtti. Demirtaş, “Siyaset yapmak için altın varaklı koltuklara ve saraylara gerek yok” ifadelerini kullandı.