Demirtaş'a MSB’den tazminat davası

Demirtaş'a MSB’den tazminat davası
HDP'nin bir önceki dönem Eş Genel Başkanı ve Edirne Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş hakkında, sosyal medyada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddiaları ile ilgili yapmış olduğu paylaşımlar...

HDP'nin bir önceki dönem Eş Genel Başkanı ve Edirne Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş hakkında, sosyal medyada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddiaları ile ilgili yapmış olduğu paylaşımlar sebebi ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) suç duyurusunda bulundu ve Demirtaş'ın hakkında soruşturma başlatıldı. Bu paylaşım sebebi ile Demirtaş hakkında 100 bin TL'lik tazminat davası açıldı.

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman ise sosyal medya hesabı Twitter'dan konu ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Karaman, MSB’den mahkemeye gönderilen ve bir tuğgeneralin imzasını taşıyan yazıyı paylaşıp bunun açıkça mahkemeye talimat vermek olduğunu iddia etti.

KARAMAN'DAN TEPKİ

Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak eleştiride bulunan avukat Karaman da, "Milli Savunma Bakanlığı, Sn Demirtaş’a tazminat davası açıyor, açabilir tabi. Ancak dava, Tuğgeneral imzalı ve “ACELE” kodlu bir yazı (müzekkere) ile açılıyor. Hani Mahkemelere emir ve talimat verilemiyordu! Talimatın belgesi bu" şeklinde konuştu.

Hep birlikte kazanacağız

Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mücadelenin bize yadigarı onur borcumuzdur ve sözümüz sözdür; mutlaka kazanacağız, hep birlikte kazanacağız" mesajını yazdı.