Demirtaş'tan mahkemeye: Siz tutuklamadınız ki siz bırakasınız

Demirtaş'tan mahkemeye: Siz tutuklamadınız ki siz bırakasınız
Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında açılan Kobani Davası’nın 5’inci duruşmasının 7’nci oturumu Sincan Cezaevi kampüsünde, 22. Ağır Ceza...

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında açılan Kobani Davası’nın 5’inci duruşmasının 7’nci oturumu Sincan Cezaevi kampüsünde, 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tutukluluk durumuna ilişkin savunma yaptı. “Mahkemeniz herhangi bir hukuki karar verme yetkisine, gücüne sahip değil” diyen Demirtaş, “Geçen hafta boyunca bu duruşmanın sonucunun ne olacağı ülkeyi yöneten siyasetçiler tarafından siyaset kürsülerinde ilan edildi. Ülkenin Cumhurbaşkanı hem mütalaayı hem ara kararı hem de hükmü açıkladı. Onun küçük ortağı daha da ileri gitti ‘Anayasa Mahkemesi kapatılsın’ diyerek hukuka açık bir müdahale gerçekleştirdi” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş, savunmasında şunları söyledi: “Siyasi rehineyiz biz. Bu hukuksuzluğun hesabı önce sandıkta, sonra da mahkemelerde verilene kadar direneceğiz. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Biz suçlu değiliz, halkın öz ve öz masum evlatlarıyız. Allah’tan başka kimseye boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Ne tahliyesi; siz kimsiniz ki bizi tahliye edeceksiniz! Erdoğan ve Bahçeli, ‘ben ne dersem o’ diyor. Şimdi ben size soruyorum: Selo’yu çıkartabilecek misiniz, haydi bakalım. Bugüne kadar hiç tahliyemi talep etmedim; beni tutuklayan siz değilsiniz, bırakacak olan da siz değilsiniz. Erdoğan’ın talimatıyla burada tutuklu bulunuyoruz.”