Demokrat Parti’de il ve ilçe yöneticileri görevden alındı

Demokrat Parti’de il ve ilçe yöneticileri görevden alındı
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve ekibi birçok il ve ilçe teşkilatında yöneticileri görevden aldı.İstanbul’da Demokrat Parti’nin yedi ilçe başkanı, ilçe yönetimleriyle...
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve ekibi birçok il ve ilçe teşkilatında yöneticileri görevden aldı.

İstanbul’da Demokrat Parti’nin yedi ilçe başkanı, ilçe yönetimleriyle görevden alındı.

Kartal İlçe Başkanı Eray Ekim, Ümraniye İlçe Başkanı Muhammed Dursun Bulut, Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, Ataşehir İlçe Başkanı Deniz Finci, Fatih İlçe Başkanı Hakan Yorgun, Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu ve Esenler İlçe Başkanı Satılmış Kandemir, şimdiye kadar Genel Merkez kararıyla görevden alınan isimler oldu.

Bu isimler arasında, Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, Mesut Yılmaz ANAP’ından beri Tuzla’da yönetici konumundaydı.

Görevden alınan Fatih İlçe Başkanlığı, parti tabelasını indirdiğini sosyal medya paylaşımı ile duyurdu. Görevden alınan Hakan Yorgun, kararı ilçe yönetimiyle birlikte uyguladı.

Ümraniye, Çekmeköy ve Kartal ilçe başkanlıklarının da parti tabelalarını indirdiği öğrenildi. Görevden alınmamasına rağmen Çekmeköy İlçe Başkanı Oğuz Küçük, tasfiyeye tepki olarak kendisi istifa etti ve parti tabelasını söktü.

DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu’nun görevden alınmasının nedeninin ise, İstanbul İl Başkanlığı’nın karşı çıkmasına rağmen CHP listesinden Marmara Ereğlisi Belediye Meclis Üyesi adayı olması olduğu belirtildi.

 

Görevden alınanlar arasında olan Ümraniye İlçe Başkanı Muhammed Dursun Bulut ise tabela sökmesinin yanı sıra kendilerini tasfiye edenlere yayınladığı bir videoyla seslendi.

Bulut "Biz İstanbul'a ihanet ettik diyenlere İstanbul ve Ümraniye teslim edilemez” dediği videoda “Biz, muhalefete muhalefet etmek yerine İstanbul'a ihanet edenlerle kararlı bir şekilde mücadele etmeyi tercih ettik. Ne var ki, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı, bizim gibi düşünenleri habersizce Demokrat Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı görevinden aldı. Tebliğ etme cesareti dahi göstermeyen bir yönetim, benzer şekilde İstanbul'un diğer ilçelerindeki ilçe başkanlarımızı da görevden aldı” dedi.

 

Kritik isim partiden istifa etti

İstanbul Ermeni Cemaati temsilcisi olmasıyla da bilinen eski Demokrat Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ara Kurtoğlu Demokrat Parti’deki tasfiye zihniyetini kınayarak partiden istifa ettiğini açıkladı. “2019 yılından itibaren İstanbul Ermeni Cemaatinin temsilcisi olarak aktif görev aldığım Demokrat Parti’den bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım” diyen Kurtoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yerel seçimler öncesi sergilenen antidemokratik tavır ve davranışlar iktidar partisinin menfaatinden başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir.

Özellikle İstanbul İlçelerinde yaşanan son gelişmeler Demokrat Parti İstanbul İl Yönetim Kurulunun ilkesiz duruşunu apaçık ortaya koymaktadır.

Kendi cemaatimin ve ülkemin menfaatleri doğrultusunda Atatürk ilkelerinden ve Cumhuriyet değerlerinden uzak hiçbir oluşumun içerisinde yer almayacağımı belirtmek isterim.”

İstanbul 1 ve 2. bölgede tabela kalmadı!

İstanbul’da yaşanan görevden alma ve istifalarla birlikte İstanbul 1. ve 2. Bölge’de Demokrat Parti tabelası kalmadı. İstifaların devam edeceği, başka şehirlere de yansıyacağı bilgisi kulislerde dile getiriliyor.