Bırakacağından Şüpheliyim

Bırakacağından Şüpheliyim
Kürt siyasetinin önemli isimlerinden, eski HDP milletvekili ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk seçim sürecindeki tehlikeye dikkat çekti. Türk, "Bana kalırsa seçimi kazanabilecek durumda değil...

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden, eski HDP milletvekili ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk seçim sürecindeki tehlikeye dikkat çekti. Türk, "Bana kalırsa seçimi kazanabilecek durumda değil AKP. Üstelik giderek bir anlamda MHP'lileşmiştir. Bu haliyle istediği oyu alamaz. Bu yüzden de her türlü siyasi hile, taktik, manevra ve yasadışı yola başvurarak toplumu tam bir kaos ve çatışma ortamına sürüklemekten çekinmeyecek bir zihniyet var karşımızda” dedi.

Ahmet Türk seçimi kaybetmesi durumunda Erdoğan’ın yetkiyi devretmesiyle ilgili şüpleri olduğunu da belirterek, “Bir varsayım olarak muhalefetin sandıkta kazandığını düşünürsek, Erdoğan'ın bunu içine sindirip demokratik biçimde makamını teslim edeceği konusunda ciddi kuşkularım var. İktidardan gitmemek için elinden gelen her yolu deneyecektir" İfadelerini kullandı.

Ahmet Türk muhalefeti de eleştirdi, “Muhalefetin tutumu da belirsiz ve bulanık” dedi. Türk’e göre muhalefet sokaktaki insanı işin içine katmıyor ve mecliste siyaseti birleştirmiyor. Türk, “Bu durumda Millet İttifakı hayal kuran tüccar durumuna düşer” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da başka Rize’de başka dil kullandığına ilişkin gözlemini paylaşan Türk’e göre Mansur Yavaş HDP seçmeninden oy alamaz ve HDP seçmeninden oy alamayacak olan aday seçimi kazanamaz.

"Bu gidişle HDP'yi kapatacaklar gibi bir gözlemim var. Yargıçların terkibi ve tutumları bunu gösteriyor" diyen Türk, sözlerinin devamında çarpıcı bir aktarıma da yer verdi. Şimdilerde görev dışı bırakılmış AKP'li bir bakanla sohbet ettiğini belirtti, sözkonusu eski bakanın kendisine "R. Tayyip Erdoğan'la yüz yüze gelmek istemiyorum. Çünkü beni ve diğer bakanları nerede görse tek tek veya topluca azarlıyor!" dediğini dile getirdi.