Deniz Öncü’den ilk podyum

Deniz Öncü’den ilk podyum
2021 Moto3 şampiyonasının İspanya’nın Barselona-Katalonya pistinde gerçekleştirilen 7. yarışında kazanan isim Sergio Garcia olurken, Jeremy Alcoba ikinci, temsilcimiz Deniz Öncü üçüncü oldu.Liderliğin birçok kez el değiştirdiği...

2021 Moto3 şampiyonasının İspanya’nın Barselona-Katalonya pistinde gerçekleştirilen 7. yarışında kazanan isim Sergio Garcia olurken, Jeremy Alcoba ikinci, temsilcimiz Deniz Öncü üçüncü oldu.


Liderliğin birçok kez el değiştirdiği Moto3 yarışında, Deniz 12. sırada start aldı. Lider gruptan kopmayan Deniz, bir ara gerilese de soğuk kanlı kalmayı başardı ve ilk beşle sürekli mücadele içinde oldu.
Daha önce de Jerez’de lider götürdüğü yarışta yaşadığı talihsiz kazadan dolayı podyumu kaçıran Deniz, bu kez son turlardaki kazalardan uzak durarak yarışı dördüncü sırada noktaladı. Ancak üçüncü sırada yarışı tamamlayan Masia’nın pist sınırlarını aşıp ceza almasının ardından üçüncü sırayı Deniz’e bırakan Masia dördüncü oldu. Deniz bu sonuçla Moto3’teki ilk podyumunu almış oldu.
Deniz’in ikiz kardeşi Can Öncü, 2 sene önce serinin en genç kazanan ismi olmuştu. Deniz böylece ikiz kardeşinin ardından motosiklet grand prix yarışlarında podyuma çıkan ikinci Türk oldu.
Yarışın ardından göz yaşlarını tutamayan Deniz, “Buna inanamıyorum, şu an podyumdayım. Konuşamıyorum bile çünkü inanılmaz bir his. Bana destek verenlere, herkese çok teşekkür ederim.” dedi.