Deniz Zeyrek: 22 milyona ev al, sonra da vatandaşa vazelin dağıt. Çok anlamlı

Deniz Zeyrek: 22 milyona ev al, sonra da vatandaşa vazelin dağıt. Çok anlamlı
Cumhur İttifakı İstanbul adayı ve Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum'un Temmuz 2023'te aldığı 22 bin liralık ev gündem olmuştu. Gazeteci Deniz Zeyrek, aylık taksitinin 583 bin lira olmasını, "Aile toplam gelirleri 200...
Cumhur İttifakı İstanbul adayı ve Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum'un Temmuz 2023'te aldığı 22 bin liralık ev gündem olmuştu. Gazeteci Deniz Zeyrek, aylık taksitinin 583 bin lira olmasını, "Aile toplam gelirleri 200 Bin, Aylık taksit 583 Bin. Sonra da vatandaşa vazelin dağıt. Çok anlamlı" sözleriyle eleştirdi.

Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanıyken, orman alanının meskun alana çevrilmesine yönelik ruhsat vererek, alanda Avrupa Konutları'nın inşasına onay vermesi gündemdeki sıcaklığını koruyor. Kurum'un ayrıca bu alandan 22 milyon liraya ev alması ve ev kredisi için aylık 583 bin lira ödemesi de hesaplara uymuyor. Milletvekili olan Kurum ve ailesinin aylık ortalama geliri 200 bin lira.

Zeyrek, Murat Kurum'u bu sözlerle eleştirdi:

"Arsayı TOKİ vermiş, Şehircilik Bakanlığı orman alanını meskun alana çevirip ruhsat vermiş, orada Avrupa Konutları yapılmış. Murat Kurum da buradan 22 milyona ev almış. Aile toplam gelirleri 200 bin. Aylık taksit 583 bin. Sonra da vatandaşa vazelin dağıt. Çok anlamlı"