Denizaltı üssü sanat galerisine dönüştü

Denizaltı üssü sanat  galerisine dönüştü
Fransa’da eski denizaltı üssü, dünyanın en büyük dijital sanat galerisine dönüştürüldü. Sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan eser için 14 milyon euro (Yaklaşık 110 milyon lira) harcandı. 10 Haziran’da kapılarını açacak...

Fransa’da eski denizaltı üssü, dünyanın en büyük dijital sanat galerisine dönüştürüldü. Sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan eser için 14 milyon euro (Yaklaşık 110 milyon lira) harcandı. 10 Haziran’da kapılarını açacak olan ve ‘betondan canavar’ olarak tanımlanan yapının duvarları, dijital sanat eserlerine tuval oluyor. Yapımı 2. Dünya Savaşı sırasında, 1943 yılında Nazi işgali altında tamamlanan dev denizaltı üssü, maliyeti nedeniyle yıkılamıyordu. Paris’te daha önce benzer projelere imza atmış Culturspaces, dünyanın en büyük dijital sanat galerisine dönüştürülen üs için 14 milyon euroluk yatırım yaptı.
ERTELENMİŞTİ
Salgın nedeniyle açılması 2 ay geciken galeri, ilk ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatmanın planlarını yapıyor. Kovid-19 yüzünden kısıtlı sayıda ziyaretçi ağırlayacak olan denizaltı üssünde, sanatseverleri Gustav Klimt, Paul Klee gibi sanatçıların eserlerinin dev dijital yansımaları bekliyor.