Depremden sonra Düzce’de kiralar 3’e katlandı

Depremden sonra Düzce’de kiralar 3’e katlandı
Düzce’de, ev ve iş yeri kiraları depremden sonra arttı. Binlerce iş yerinin hasarlı olduğunu hatırlatan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, hasarsız binalardaki mülk sahiplerinin 8 bin...

Düzce’de, ev ve iş yeri kiraları depremden sonra arttı. Binlerce iş yerinin hasarlı olduğunu hatırlatan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, hasarsız binalardaki mülk sahiplerinin 8 bin liralık kirayı 24 bine çıkardığını belirtti.

‘HEPİMİZ AYNI ŞARTLAR İÇİNDEYİZ’
Düzce’de artan kiralarla ilgili açıklama yapan Kayıkçı, “Esnaflar hasarlı iş yerlerinden sağlam iş yerlerine geçmek istiyorlar. Hasarsız olarak tespit edilen yapılardaki mülk sahipleri daha önceden 8 bin lira olan iş yerinden 24 bin lira kira istiyorlar. Deprem hepimizin başına geldi. Bu durum fırsata çevrilmemelidir. Mülk sahiplerinden rica ediyorum, sözleşmelerdeki kira artışları 6 ay süreyle ertelensin. Yeni kiracılar için de makul ölçüde kira talep edilsin. Bu durumu herkes geçici olarak kabul etmeli. Esnaflar pandemi, enflasyon derken zaten zor durumdalar; bir de buna deprem mağduriyeti eklenmesin. Altı aylık süre içinde esnaf kendini toparlar, o zaman kira sözleşmeleri yeniden gözden geçirilir. Hepimiz aynı şartlar içindeyiz, birimiz ağlarken, ‘fırsat’ diyerek birileri gülemez” dedi.