Depremin merkezi Pazarcık, felaketin merkezi Beştepe

Depremin merkezi Pazarcık, felaketin merkezi Beştepe
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “kader planı” ifadesine sert tepki gösterdi. Felaketin tek sorumlusunun Erdoğan olduğunu söyleyen...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “kader planı” ifadesine sert tepki gösterdi. Felaketin tek sorumlusunun Erdoğan olduğunu söyleyen Akşener “Beceriksizliğini perdeleyemezsin. Kurduğun yağma düzeninin faturasını “kader planı”na yükleyemezsin! Tedbir almayıp meseleyi kadere havale etmek; şuursuzluktur. Doğrudur kaderde doğal afetler vardır. Ama devletin kurumlarını felç edip, felakete davetiye çıkartan, bu ucube sistemdir. Depremin merkezi, Pazarcık ve İslahiye’dir. Ama liyakatsiz ellerin neden olduğu, bu büyük felaketin merkezi Beştepe’dir” diye konuştu.

“ONLAR ADINA UTANIYORUM”
Erdoğan’ın geçmişte yaptığı açıklamaları hatırlatan Akşener “2003’teki Bingöl depreminde ‘Deprem kader diyerek geçiştirilemez’, ‘Deprem felaketi, kötü yönetimin sonucudur, hesap sorulmalıdır’ diyen sendin. Ne oldu Sayın Erdoğan? Ne değişti?” diye sordu. Akşener iktidardan kimsenin sorumluluk almadığını belirterek “Bir Allah’ın kulu istifa etmiyor. Onlar utanmıyor ama ben onlar adına utanıyorum” dedi. Deprem bölgesindeki göç hareketliliğine işaret eden Akşener, “Sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir. İktidarı diplomatik görüşmeleri başlatmaya davet ediyorum. Yabancılara konut satışının, durdurulması çağrımı tekrarlıyorum” dedi.