Depresyonu basit hareketlerle tedavi edebilirsiniz

Depresyonu basit hareketlerle tedavi edebilirsiniz
Depresyon dalgası geldiğinde, egzersiz yapmak istemek en son istediğiniz şey gibi gelebilir. Ancak yeni bir araştırmaya göre, daha iyi hissetmek için bu hayati önem taşıyabilir.İngiliz Tabipler Birliği'nde (BMJ) yayımlanan bir...
Depresyon dalgası geldiğinde, egzersiz yapmak istemek en son istediğiniz şey gibi gelebilir. Ancak yeni bir araştırmaya göre, daha iyi hissetmek için bu hayati önem taşıyabilir.

İngiliz Tabipler Birliği'nde (BMJ) yayımlanan bir çalışmaya göre, yürüyüş, koşu, yoga, aerobik egzersizler ve kuvvet antrenmanı dahil olmak üzere birçok egzersiz türü, depresyonu tedavi etmede terapi kadar etkili olabilir.

Çalışmanın baş yazarı Dr. Michael Noetel, Avustralya Queensland Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde kıdemli öğretim üyesi, "Depresyon, insanların %10 ile 25'i arasında bir oranı etkiliyor. Borç, boşanma veya diyabet gibi, ruh sağlığını daha fazla etkiliyor," dedi. Noetel, araştırmacıların 14.000'den fazla kişiyi içeren 218 egzersiz ve depresyon üzerine verileri analiz ettiğini söyledi.

Çalışmalarda önyargı riski olmasına rağmen, egzersizin tüm vücut faydaları ve depresyonla yardımcı olabileceğine dair veriler, güçlü bir tedavi seçeneği oluşturuyor.

Dr. Adam Chekroud, sonuçların egzersizin faydaları hakkında diğer birçok çalışmanın söyledikleriyle uyumlu olduğunu söyledi. Ayrıca Chekroud'un 2018'de, 1.2 milyondan fazla Amerikalı üzerinde yaptığı farklı bir çalışma ile egzersiz yapanların daha iyi bir refah ve ruh sağlığı bildirdiğini gösterdi.

Çalışmaların neticesinde aksiyonu en düşük egzersizin bile hiç egzersiz yapmamaktan daha iyi olduğu bulundu. Ancak kendinizi ne kadar zorlarsanız o kadar verim alabilirsiniz.