Destekçilerini çağırdı

Destekçilerini çağırdı
Afroamerikan Floyd’u öldüren beyaz polisin 3. derecede cinayetten yargılanacak protestoları iyice alevlendirdi. Gösterilerin ardında radikal grupların ve Antifa’nın olduğunu savunan Başkan Trump yine göstericileri tehdit edip...

Afroamerikan Floyd’u öldüren beyaz polisin 3. derecede cinayetten yargılanacak protestoları iyice alevlendirdi. Gösterilerin ardında radikal grupların ve Antifa’nın olduğunu savunan Başkan Trump yine göstericileri tehdit edip destekçilerini Beyaz Saray önüne çağırıdı.

TRUMP YİNE TEHDİT ETTİ: Washington’da Beyaz Saray’ın karşı caddesinde toplanan protestocularla polis arasında arbede çıktı. Daha önce de protestocuları ‘ateş açmakla’ tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump, “İçeriye girselerdi en vahşi köpekler ve en uğursuz silahlarla karşılaşacaklardı” diyerek tehdidin dozunu yükseltti. Gösterilerin ardında Antifa ve radikal sol grupların olduğunu söyleyen Trump gizli servisi “Daha güvende olamazdım” diye övdü. Trump, seçim sloganı olan Make America Great Again (Amerika’yı yeniden büyük yap) kısaltması olan MAGA gecesi ifadesini kullanarak kendi destekçilerini Beyaz Saray’a çağırmış oldu.

CNN’E SALDIRDILAR: Atlanta kentinde bulunan CNN kanalının merkez binası önünde toplanan yüzlerce gösterici polisle karşı karşıya gelirken, bazı göstericiler binanın girişindeki camları kırdı.
DETROİT’TE GÖSTERİCİ ÖLDÜ: Detroit şehrindeki gösteriler sırasında 19 yaşındaki protestocunun kalabalığın üzerine aracını süren ve ateş açan bir kişi tarafından vurulduğu öne sürüldü
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI: Floyd’un öldüğü Minneapolis şehrinde Belediye Başkanı Jacob Frey, cuma ve cumartesi günleri, gün batımından gün doğumuna kadar, güvenlik güçleri dışında kimsenin sokağa çıkma yasağı ilan etti.. Ancak bu karar da gösterilerin devamına engel olamadı.
SADECE 12 YIL HAPİS: Floyd’un ölümüne neden olan ve tutuklu bulunan polis memuru Derek Chauvin hakkında savcılık kefalet bedeli olarak 500 bin dolar belirlendiğini açıkladı. 3. derece cinayetten yargılanacak polisin 12 yıllık hapis cezası alması öngörülüyor.
EŞİ BOŞANMA DAVASI AÇTI: Chauvin’in eşi Kellie Chauvin’in avukatı aracılığıyla eşinden boşanmak için dava açtığını duyurdu.
SENİ BAŞKAN SEÇTİRMEYECEĞİZ: Trump’ın Minneapolis’teki isyanla ilgili “Yağma başladığında silahlar ateşlenir” sözüne atıf yapan Grammy ödüllü pop şarkıcısı “Yağma başladığında ateş açma başlar mı??? Seni kasımdaki seçimle başkanlıktan göndereceğiz” diye çıkıştı.

Yağmayı ve şiddeti sizden öğrendik!

ABD’li aktivist Tamika Mallory’nin konuşması gündeme damga vurdu:
“Eğer Target’ı (mağazalar zinciri) yaktılarsa umurumda değil. Target bizimle birlikte sokakta olup haklarımızı savunmalıydı. AutoZone (oto parçaları zinciri), Philando Castile (polisin 2016’da öldürdüğü siyahi) arabasında vurulduğunda neredeydi?
İnsanları kışkırtıp camları kıran ve binaları ateşe veren kişilere para ödeyip aramıza salıyorsunuz.
Gençler karşılık veriyorlar, öfkeliler! Bunu durdurmanın kolay bir yolu var. Polisleri tutuklayın, onlara suçlama yöneltin. Sadece Minneapolis’tekileri değil. İnsanlarımızı öldüren Amerika’nın her yerindeki tüm polisleri suçlayın.
Siyahi insanlar özgür değil ve bundan yorulduk. Bize yağmalamadan bahsetmeyin. Yağmacı olan sizlersiniz. Amerika siyahi insanları yağmaladı. Buraya geldiklerinde Amerikan Yerlileri’ni yağmaladılar. Yağmacılığı sizden öğrendik. Şiddeti sizden öğrendik. Eğer bizden daha iyisini bekliyorsanız, önce siz bunu yapın!”