DEVA SEÇİM İÇİN HIZLI DAVRANDI

DEVA SEÇİM İÇİN HIZLI DAVRANDI
Ali Babacan'ın liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi), 1. Olağan Kongresi'ni 29 Aralık Salı günü yapılacak. Pandemi koşulları nedeniyle hafta içinde yapılacak kongreye sadece parti yöneticileri ve delegeler...

Ali Babacan'ın liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi), 1. Olağan Kongresi'ni 29 Aralık Salı günü yapılacak. Pandemi koşulları nedeniyle hafta içinde yapılacak kongreye sadece parti yöneticileri ve delegeler katılabilecek.


9 Mart'ta kurulan DEVA Partisi, seçime girme yeterliliği sağlamak için örgütlenme sürecini tamamladı. Siyasi Partiler Yasası gereği, bir siyasi partinin seçime girebilmesi için 81 ilin en az yarısında örgütlenmesi ve seçimlerden en az 6 ay önce, seçilmiş delegelerle olağan büyük kongresi yapması gerekiyor.


Erken seçim olasılığına karşı önlem
Yaklaşık 2 ayda 43 il kongresini yaparak seçime girmek için örgütlenme koşulunu sağlayan DEVA Partisi, yılbaşından önce büyük kongre kararı aldı.
Partinin tüm illerde örgütlenmeyi beklemeyerek büyük kongre kararı almasının altında ise olası bir erken seçime hazırlıksız yakalanmama hesabı yatıyor. DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi'ni yaptıktan sonra 2021 Haziran ayı sonunda genel seçimlere girme yeterliliğini sağlamış olacak.