Devlet Bahçeli, CHP ve AYM'yi hedef aldı

Devlet Bahçeli, CHP ve AYM'yi hedef aldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kuruluşunun 55. Yıldönümü Kutlama Programı'nda konuşuyor.Bahçeli, konuşmasında Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararını eleştirerek, "AYM artık milli güvenlik...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kuruluşunun 55. Yıldönümü Kutlama Programı'nda konuşuyor.

Bahçeli, konuşmasında Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararını eleştirerek, "AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır" dedi. CHP için ise, "CHP'nin yeni adresi Kandil'dir" çıkışında bulundu.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Bugünkü heyecanımıza ortak olan vatandaşlarımızı, sadece kulağını değil kalbini de bize çevirmiş bütün kardeşlerimizi selamlıyorum. Gazze'den Gazne'ye, Bakü'den Bişkek'e, Kerkük'ten Kırım'a, Kıbrıs'tan Kudüs'e, Türk ve İslam değerlerinin yaşatıldığı her yere selamlarımı gönderiyorum.

Bugün MHP'nin 55. kuruluş yıl dönümüdür. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Nice başarılara, yüz yıllara vesile olsun inşallah. Bahtiyarız, 55 yıllık birikimle siyasi olgunluğa vasıl olduk. Zamanlar üstü mirasa her zaman bağlı kaldık. İlk günkü kararlılıkla 55 yıllık maziyi kucaklayıp ezelden evele coşkun nehirler gibi akıyoruz.

Sabrettik, sebat ettik; çıktığımız seferde desteği milletten zaferi Allah'tan diledik. Her yılı bir asra bedel 55 senede ilkelerimizden, vatan sevgimizden ödün vermedik.

Kimi zaman pusu kurdular karanlık köşe başlarında, kimi zaman fitne saçtılar; tuzaklar kurdular, çok şükür yine de geri dönmedik yolumuzdan. Kan bağışladık ülkümüze, ömür bahşettik milletimize.

Aziz dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Elleri öpülesi ecdadımız başta olmak üzere, Atatürk'ten Fevzi Çakmak'a, Kurucu Genel Başkan'ımız Alparslan Türkeş'e kadar yüksek şahsiyetlere cenabı Allah'tan rahmet diliyorum, hatıraları önünde eğiliyorum. Candan geçen, serden geçen, bir hilal uğruna hayatlarından vazgeçen kahraman şehitlerimizi hürmetle, minnetle anıyorum. Taş medreseli gazilerimize sağlıklı ömürler temenni ediyorum.

55. yıl dönümümüzdeki bugünkü anma ve kutlama törenine hepiniz hoş geldiniz. Her biriniz şerefler verdiniz.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye küresel güç olacak

MHP 55 yıldır milli ve manevi değerleri esas alarak siyasi ve sosyal hayatın temsilcisi olmuştur. Yaşa ve yaşat anlayışı milliyetçiliğimizin manevi temelidir. Tam bağımsız ve lider ülke Türkiye'nin tarih sahnesinde yerini alması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Süper güç Türkiye inşasını uzun vadeli stratejik hedef olarak görüyoruz. Cumhuriyetin yeni yüz yılına tüm inancımızla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye'nin küresel güç mertebesine hızla çıkacaktır. Yeni hükümet sistemi ile lider ülke Türkiye olacak.

Gazze'de katledilen insanlar küresel toplumun aciz halini gözler önüne sermiştir. Hazırladığımız insanlığın huzur projesi ile huzurun hürriyet gibi bir insan hakkı olduğu belgelendi. Türk dünyası ekseninde yeşeren ümitlerin her alana yayılarak kutlu dilek gibi Türk birliğinin bu yüzyılda gerçekleşeceğini ön görüyoruz; devir artık Türk devridir. Türk devri adaletin, barışın, huzurun, istikrarın cazibe merkezidir.

Geleceğin gücü Türkiye'dir

Hedefimiz, Türkiye'nin oyuncu kurucu vasfı ile dünyanın barışına katkı vermesidir. Tükenmeyen enerji ile faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. Güçlü MHP güçlü Türkiye demektir. Gelen Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye Cumhuriyeti'dir.

MHP Türk siyasetinin ve Türk milletinin inci koleksiyonu, istiklal kolcusu, iftihar kutbudur. Türk'ün kaderi neyse MHP'nin kaderi de aynısıdır.

MHP köklü yapısı ile, milli gönüllerde taht kurmuştur. Başkalaşmadan direndik. Değişimi inkar etmedik, ama kontrolsüz değişim rüzgarına karşı tedbiri elden bırakmadık. Hain çevrelerin uykularını kaçırdık. Bin yıllık kardeşliğimizi zaafa düşürmek için oyun kuranlara göz açtırmadık. Halkımız ne diyorsa onu söyledik. Hakikat neyi vaat ediyorsa onunla sözleştik. Tarafımızı insanlıktan yana belirledik.

17 Mart 2024 tarihinde yapacağımız 14. Olağan Kurultay'ımızdır. Kurultayımızda güçlendirilmiş kadrolarımızla olacağız. Aşılması gereken ikinci siyasi adım ise, Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir yol olmayacağı anlaşılmıştır. Bugünkü CHP, DEM'lenmekle kalmamış, kriz ve kargaşaya düşmüş kapanın elinde kalan bir parti hüviyetine bürünmüştür. Çağlayan Adliyesi'ne saldıran DHKP/C'li iki teröristin kimler tarafından savunulduğu, bu alçaklardan biri cezaevindeyken yazdığı mektubu hangi CHP'linin okuduğu deşifre olmuştur.

Anayasa Mahkemesi adalet ve hukuk ilkelerine savaş açmıştır. AYM haini haklı görmüş utanmadan sıkılmadan hala AYM kararlarının 153. maddesi sebebiyle hak ihlali kararı vermiştir.

Bay Zühtü senin ve bir kısım arkadaşının hak ihlali kararı verdiği alçak, hem polislerimize hem de vatandaşlarımıza saldırdı. Bir vatandaşımızın ölmesine de neden oldu. Hak ihlali kararlarıyla Tür Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik ve tarihsel haklarına ölümcül darbeler vurduğunuzu ne zaman ve daha neyin olması sonucunda görecek ve anlayacaksınız.

AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır. Kaos üretim merkezi olduğunu teyit edem AYM ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılmalıdır.

Teröriste hak ihlali veren mahkeme Türk milletinin mahkemesi olamaz, buna da adalet denemez. MHP hukuk sınırlarına bağlı kalarak yürütmüştür. Haklıydık ama hakkımız yendi ama yine de devlete bir şey demedik.

AYM adalet ve hukuka cephe açtı. Yeminli Türkiye düşmanları faaldir ülkemize operasyon çekilmektedir. CHP'nin yeni adresi Kandil'dir. DEM'lenmiş CHP'nin AYM'yi mevzi yapmasını, dış bağlantılı operasyon olarak değerlendiriyoruz. Yeminli Türkiye düşmanları faaldir. Ülkemize operasyon çekilmektedir. 31 Mart'ta Türk milleti dış bağlantıların maşalarına hesap soracak. CHP'nin yeni adresi Kandil'dir. Özgür bey erkenden havlu atmış, nihayet çuvallamıştır. Cumhur ittifakı vatana sahip çıkacak, istiklale sahip çıkacaktır.

1 Nisan'da demlenen değil devleşmiş bir Türkiye'ye uyanacağız. Ayrılmadan ayrışmadan canla başla Türkiye için çalışacağız.