‘Devletin içindeki belirli güçler kaosla seçim sürecini dizayn etmeyi planlıyor’

‘Devletin içindeki belirli güçler kaosla seçim sürecini dizayn etmeyi planlıyor’
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Ağrı 4’üncü Olağan İl Kongresi’ne katıldı. HDP milletvekilleri Abdullah Koç, Dilan Dirayet Taşdemir ve HDP eski milletvekili Sırrı Sakık’ın yanı...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Ağrı 4’üncü Olağan İl Kongresi’ne katıldı. HDP milletvekilleri Abdullah Koç, Dilan Dirayet Taşdemir ve HDP eski milletvekili Sırrı Sakık’ın yanı sıra birçok yurttaşın katıldığı kongrede konuşan Sancar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Burada konuşan Sancar, "Bu iktidar seçimlere giderken pek çok manevra yapacak. Bizler bunu aylardır dile getiriyoruz. Kaos planları da yapacaklardır. En azından bu iktidarın içindeki belirli odaklar, devletin içindeki belirli güçler kaos planlarıyla seçim sürecini ve siyaseti de dizayn etmeyi de mutlaka planlıyorlardır. Bunları mutlaka her seferinde bilmemiz ve görmemiz, yolumuzu yürürken buna tedbir almamız gerekiyor. Taksim’de geçen hafta bir bombalı saldırı gerçekleşti. Evet orada vahşi bir katliam yaşandı. Öncelikle orada hayatını kaybeden bütün insanlara Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine halkımıza, başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralıların da bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz. Bu tür olaylara yönelik tavrımız nettir, ikirciksizdir. Bizler bu saldırıyı ‘vahşet’ olarak tanımlıyoruz, insanlığa karşı suç olarak görüyoruz. Her zaman da tutumumuz böyle olmuştur, şimdi de böyledir, gelecekte de böyle olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sancar, İstiklal Caddesi'ndeki patlama için "Bu katliamdan kim fayda umuyorsa ona karşı mücadelede tavizsiz olacağız. Patlama olduğu andan itibaren bu iktidarın yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Önce karartma uyguladılar, sansürü devreye soktular. İnternette bant daraltma yöntemiyle gerçeğin halka ulaşmasını engellemeye çalıştılar. Neden neyi gizlemeye çalışıyorsunuz. İlk anda patlamanın sebebi bilinmiyorken, gizlemeye çalıştılar” değerlendirmesini yaptı.