Devreye kaba kuvvet girdi

Devreye kaba kuvvet girdi
TBMM’de MHP’li vekilin yumruklu saldırısına uğrayan CHP Milletvekili Özgür Özel açıklama yaptı. “Milletten kaçış yok, er ya da geç o sandık gelecek bu zulüm rejimi o sandık ile gidecek” diyen Özel, “Bizi yenecek varsa...

TBMM’de MHP’li vekilin yumruklu saldırısına uğrayan CHP Milletvekili Özgür Özel açıklama yaptı. “Milletten kaçış yok, er ya da geç o sandık gelecek bu zulüm rejimi o sandık ile gidecek” diyen Özel, “Bizi yenecek varsa sözüyle, aklıyla yenebilir; bu tip rekabeti özlüyoruz” ifadelerini kullandı. Özel, “Tabii o arkadan saldırı fevkalade üzücüdür. Muhatabı olduğum için üzüntülüyüm. Bir milletvekilinin bir başka birine bırakın arkadan saldırması, şiddeti çağrıştırması utanç vericidir. Şans eseri yara almadan kurtulduk. Kılavuzunuz kim olursa olsun CHP sizden korkmayacak, asla yılmayacaktır. Türkiye bu karanlık koalisyondan, kibir ittifaktan, bu saldırılardan medet uman, aklı beyni terk etmiş, kaba kuvvetle başarılı olacağını sanan bu kötücül kurtulana kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.
Özel sözlerine şöyle devam etti:
“Meclis’te verilen ara sırasında komisyon sırasının önünden geçerken komisyon başkanın yanındaki MHP’li bir söz sarf etti ben de döndüm. O sırada da tam arkamdan bir saldırı oldu. İçişleri Komisyonu Başkanı Manisa’da kamu görevi yapmış valilik yapmış çok değerli bir isim. Ben kendisinden razıyım. Gidin, Özgür Özel’in yüzü size dönükken Özgür Özel’e saldırı oldu mu olmadı mı diye sorun. AKP’nin İçişleri Komisyonu Başkanı ile göz gözeyken ve yanındaki MHP’liyi sakinleştiriyor iken saldırı oldu. Arkadan saldırmayı, MHP’liler kendilerine yakıştırmıyor olabilirler. Çünkü dün, o saldırı yapıldığı sırada MHP’lilerin kendi içlerinde bizim töremizde bu yok dediklerini duyduk.”

Ne olmuştu?

CHP’li Özgür Özel, TBMM’de Mahalle Bekçileri Kanunu’nun görüşmelerinde MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un yumruklu saldırısına uğramıştı. CHP’li vekiller Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla yavaş oy kullanma eylemi yapmış, MHP’liler de Devlet Bahçeli’nin uzun süre bekletildiği gerekçesiyle CHP’ye tepki göstermişti. Daha sonra AK Parti’nin muhalefetin söz hakkını engelleme girişimine tepki gösteren Özel’e konuştuğu sırada arkası dönükken Kılavuz saldırmıştı.