Dezenfektan başını yedi

Dezenfektan başını yedi
Başında bulunduğu Ticaret Bakanlığı’na, sahibi olduğu şirketten dezenfektan satın alan Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanı kararıyla görevinden alındı.Oda TV, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’ın dezenfektan üreticisi...

Başında bulunduğu Ticaret Bakanlığı’na, sahibi olduğu şirketten dezenfektan satın alan Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanı kararıyla görevinden alındı.
Oda TV, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’ın dezenfektan üreticisi iki şirketin sahibi olduğunu, bu şirketlerin ürettiği dezenfektanın Pekcan’ın yönettiği Ticaret Bakanlığı’na satıldığını duyurmuştu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, haberi beş gün sonra doğruladı.
Ucuzdu aldık
Bakanlık açıklamasında şirket, “Yeni nesil teknoloji ile uluslararası sertifikalara sahip olarak koronavirüse karşı etkinliği kanıtlanmış, yüzde yüz doğal olan ve insan sağlığı açısından güvenilir şekilde üretilen nanoksia dezenfektan” ifadeleri ile övüldü.
Açıklamada, “Satışı yapan firmanın adı ya da sahibi sebebiyle değil, o dönem piyasada satışta olan hem diğer alkol bazlı dezenfektanların hem de kendi satış fiyatının da oldukça altında olması ve pandemi sebebiyle en hızlı şekilde temin edildiği için tercih edilmiştir” denildi.
Açıklamada, “Nanoksia Biyoteknoloji firmasından yapılan 507 bin 880 TL’lik dezenfektan tedariği, direk üreteci firma yerine en iyi fiyat veren ikinci firma tarafından temini gerçekleşseydi 853 bin 600 TL’ye tekabül edecektir” ifadeleri kullanıldı.
Haberle ilgili yasal hakların saklı olduğunun belirtildiği açıklamada, “Objektif gazetecilik anlayışına sığmayan, çarpıtılmış, yanıltıcı, art niyetli ve bakanlığımızı yıpratma amaçlı hazırlanan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.
İYİ Parti: Utanın demeye utanıyoruz
İYİ Parti Meclis Grubu Başkanı İsmail Tatlıoğlu, açıklamayı, “Artık utanın demeye utanıyoruz. Devlet adamlığı mülk sevgisinden varestedir. Yapılması gereken tek şey istifadır. Hem şirket sahibi olacaksınız hem para kazanacaksınız hem devlette yer işgal edeceksiniz. Dünyanın hiçbir yerinde, siyasi ahlak açısından geçerli not verilmez. Devlet insanlığı ayrı bir makamdır, milletin getirdiği kutsal bir makamdır” sözleri ile değerlendirdi.
Pekcan’ın yerine Meclis’ten transfer
Pekcan, açıklamadan sonra gece yarısı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevinden alındı. Yerine AK Parti’nin eski Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Muş getirildi. Muş, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde, Numan Kurtulmuş’un AK Parti’de Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Muş’un bakan olması ile birlikte vekillikten istifa edecek ve AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 288’e düşecek.