Dijital incelemelerde önemli tespitler: Şüphelilerin dikkat çeken konum paylaşımı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada tutuklanan şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelemesinde önemli delil ve tespitlere ulaşıldı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, bazı şüpheliler cinayet öncesinde, saldırganların kaçış güzergâhlarına dair konum bilgisi paylaştılar. Bu gelişme üzerine savcılığın, şüphelilerin saldırı öncesinde ve sonrasında telefon irtibatı kurduğu isimleri mercek altına aldı.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada son olarak tetikçiyi saldırı sonrası Ankara dışına çıkardıkları öne sürülen Tolgahan Demirbaş, ve Emre Yüksel ile avukat Serdar Öktem, tutuklandı. Soruşturmada tutuklananların sayısı 18’e ulaştı.

TELEFON İMAJLARI ÇÖZÜLDÜ
Tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel eksenli önemli detaylara ulaşıldı. Her iki isimden elde edilen dijital materyaller üzerinde detaylı incemeler yapıldı. Burada elde edilen veriler ile diğer faillerin dijital materyal verileri karşılaştırıldı. Özellikle şüphelilerin cinayet öncesinde ve sonrasındaki konumlarının elde edilmesiyle operasyon düğmesine basıldı ikinci kez gözaltı işlemi yapıldı.

KONUM BİLGİSİ PAYLAŞMIŞ
Daha önce uygulanan gözaltı işlemi sırasında Demirbaş’tan alınan dijital materyaller üzerinde duruldu. İnceleme neticesinde Demirbaş’ın saldırıdan sadece dakikalar önce, diğer şüphelilerle konum bilgisi paylaştığı belirlendi. Bu konumların, saldırganların eylem sonrası kaçış güzergahına ilişkin olabileceği değerlendirildi.

Savcılık bu tespit ve yeni bulgular üzerine Demirbaş ve Yüksel tutuklandı.

Bu aşamadan sonra Savcılık, şüphelilerin eylem öncesi ve sonrasında kurdukları irtibatlar üzerine derinlemesine bir inceleme başlattı. Bazı şüphelilerin de takipten kurtulmak için mobil wi-fi cihazlar üzerinden hatsız telefonlarla ve Facetime ile iletişim kurdukları bulgusuna ulaşıldı. Bu görüşmeler de mercek altına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan ve her yerde aranan şüphelilerin saldırı öncesi Başkent’in en kritik bölgelerinden biri olan Çukurambar’da keşif yaptıkları, saldırı sonrası da yakalanmadan kaçtıkları görüldü. Şüphelilerin, Ateş’in adres bilgilerine nasıl ulaştığı da savcılık tarafından inceleniyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top