“Dilin ve sanatın kusuru yok” ama yasak

“Dilin ve sanatın kusuru yok” ama yasak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimsenin Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle engellenmediğini savundu ve “Bu şarkılar teröre evrildiği zaman ‘dur bir dakika’ diyorlar, bu siyasal istismaradır” dedi. Soylu, “Burada...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimsenin Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle engellenmediğini savundu ve “Bu şarkılar teröre evrildiği zaman ‘dur bir dakika’ diyorlar, bu siyasal istismaradır” dedi. Soylu, “Burada dilin ve sanatın bir kusuru yok. Bunu böyle görmek çok yanlıştır” görüşünü savundu.

AA’nın haberine göre, Diyarbakır ziyaretinde TRT Kurdi yayınına katılan Soylu, son zamanlarda artan konser yasakları ile ilgili olarak şu mesajları verdi:

OLAYLAR BENİM DIŞIMDA
“Şimdi diyorlar ki: ‘Kürtçeyi engelliyorlar.’ Neyi engelliyoruz, kimi engelliyoruz? Şimdi geçen akşam Silvan’da binlerce insanın katıldığı bir konser yapıldı. Kürtçe de söylendi, her şey söyleniyor zaten. Yasaklar, dil sebebiyle uygulanmadı. Sanatçılara engel konuluyor diyorlar. Bu olan olaylar benim dışımda bir kere. [Sanatçılar] Arapça söyleyebiliyor, Kürtçe de söylüyor, söylemeye devam ediyor. Orada terörden kaynaklanan bir irtibat görülmüşse birtakım hassasiyetlerin oluşmasını yok görmemek lazım.

TERÖRLE İLTİSAK GÖRÜLMÜŞSE ENDİŞE NORMAL
Kimse Kürtçe şarkı söylüyor, sanatını icra ediyor diye engelleniyor değil bu ülkede, engellenemez ama şu var. Bu şarkılar teröre evrildiği zaman, terör propagandasına döndüğü andan itibaren, ‘Bir dakika dur’ diyorlar. Bu, bir siyasal istismardır. Burada dilin ve sanatın bir kusuru yok. Bunu böyle görmek çok yanlıştır. Kimse dilinden, sanatından dolayı ötekileştirilemez ama teröre karşı geçmişte bir irtibat, iltisak görülmüşse burada halkın, vatandaşın veya kurum ve kuruluşların, birtakım ticari müesseselerin, ‹Ben buna izin vermiyorum› endişesini yaşamasının da terörle alakaları yok.”