‘Diploması olmayan birine öğrencilerin kaderi terk edilemez’

‘Diploması olmayan birine öğrencilerin kaderi terk edilemez’
CHP’nin eğitim politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “normalleşme takvimine” ilişkin değerlendirmede bulundu.Kaya şunları söyledi: “Diploması olmayan...

CHP’nin eğitim politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “normalleşme takvimine” ilişkin değerlendirmede bulundu.
Kaya şunları söyledi: “Diploması olmayan birinin eğitimden, eğitim biliminden, çocuk psikolojisinden ve eğitim psikolojisinden anlamasını beklemek mümkün değil. Benim burada en çok üzüldüğüm Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı’na üzülüyorum. Çünkü ikisi de eğitim bilimci. Bu işin çocuklar açısından, öğrenciler açısından, öğretmenler açısından, veliler açısından gerçekten bir facia olduğunu onlar da biliyor. Ama buna tavır koyamamaları üzücü.
Çocukların kobay olmadığını söyleyen Kaya, “Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin, gençlerin kaderiyle oynanamaz.
Diploması olmayan birine öğrencilerin kaderi terk edilemez. Sağlık Bakanı’yla, Turizm Bakanı’nın birlikte dayanışmasının sonucu bu.” ifadelerini kullandı.
Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü 25-26 Temmuz’a siz açıklamışsınız, ertelemişsiniz bunu önce çekmenizi gerektiren bir durum yok. Çünkü o tarih makul denmiş. Bilim Kurulu buna okey demiş, YÖK Başkanı demiş, Milli Eğitim Bakanı demiş. Şimdi onu erkene çekmek, ne için, hangi gerekçeyle bunu erkene çekiyor, nedir gerekçe? Bir tek gerekçe sunuyorlar. Turizm sektörünü canlandırmak. Bu durum o gün (27-28 Haziran’da) 10 milyon insan sokakta olacak Allah’tan korkun. Üç aydır çektiğimiz eziyet halkın çektiği eziyet bir Süleyman Soylu’nun yanlış kararıyla heba edilmiş şimdi de ikinci bir heba ile karşı karşıyayız, olmaz bu.”

MEHTAP GÖKDEMİR/
TARAFSIZ HABER AJANSI