Diplomatik trafik saldırıları durduramadı

Diplomatik trafik saldırıları durduramadı
Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere saldırıların durması için yürütülen diplomatik trafiğe rağmen İsrail, geri atım atmıyor. Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırının ardından gerginlik abluka altındaki Gazze şeridine de...

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere saldırıların durması için yürütülen diplomatik trafiğe rağmen İsrail, geri atım atmıyor. Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırının ardından gerginlik abluka altındaki Gazze şeridine de sıçradı. İsrail’in saldırıları nedeniyle 10’u çocuk, 1’i kadın olmak üzere 28 Filistinlinin öldüğü, 152 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Gazze’deki yerel kaynaklar, İsrail ordusunun sivillerin ikamet ettiği bir apartmana hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hedef alınan apartmanda 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da Gazze sınırındaki birliklere takviye gönderildiği aktarıldı.
NETANYAHU: SALDIRILAR SÜRECEK
İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yayınlanan bir video mesajda konuşan Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail’in geri çekilmeyeceğini ve Gazze’ye yapılan saldırıların şiddetini artırarak devam edeceğini açıkladı.
Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu da sosyal medyadan Türkiye’ye tepki gösterdi. Yair Netanyahu, “İsrail’in ve Yahudi halkının yok edilmesi çağrısında bulunan Türklerden binlerce cevap alıyorum! Hâlâ tatil için oraya uçmakta olan İsrailliler aranızda ne var?” diyerek İsrail vatandaşlarına Türkiye’yi boykot etme çağrısında bulundu.

HAMAS’TAN ROKET SALDIRISI

İsrail’in sivillere yönelik saldırısına Hamas dün gece Tel Aviv’in güneyindeki Holon kentine roket saldırısıyla yanıt verdi. Saldırıda, 3 İsrail vatandaşının hayatını kaybettiği öğrenildi.
Hamas, “Şimdi, sözümüzü yerine getirirken, El-Kassam Tugayları düşmanın sivil binaları hedef almasına cevaben 130 füze ile Tel Aviv ve çevresinde en büyük füze saldırısını başlattı” açıklamasını yaptı.