Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi, yarın Bağdat'ta gerçekleşecek

Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi, yarın Bağdat'ta gerçekleşecek
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye'de geçen yıl aralık ayında gerçekleşen Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısının yarın Bağdat'ta yapılacağını açıkladı. Keçeli, görüşmelerin...
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye'de geçen yıl aralık ayında gerçekleşen Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısının yarın Bağdat'ta yapılacağını açıkladı. Keçeli, görüşmelerin güvenlik ve askeri iş birliği konularının öncelikli gündem maddesi olacağını belirtti.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Keçeli, Amerika-Türkiye Stratejik Mekanizma Toplantısı'nı değerlendirdi. Toplantının farklı kurumlardan uzmanların katılımıyla gerçekleştiğini ve çeşitli konuların ikili ilişkiler açısından ele alındığını söyledi. Terörle mücadele, savunma sanayi iş birliği, ekonomik ilişkiler ve enerji alanındaki iş birliğinin masada olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra, bölgesel konuların da ele alındığını ifade eden Keçeli, Gazze'deki durumun öncelikli gündem maddesi olduğunu ve Gazze'deki acil ve tam ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini ve insani yardımların kesintisiz olarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan, Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nde güvenlik iş birliği imkanlarının ele alınacağını ve doğal gaz kaynaklarının geliştirilmesi gibi konuların görüşüleceğini aktardı. Keçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyaretin detaylarının da görüşüleceğini ifade etti.

Son olarak, Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyalog Toplantısı'nın olumlu bir atmosferde geçtiğini ve iki ülke arasındaki iş birliğinin arttırılması için çaba harcandığını belirtti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye ziyaretinin mayıs ayında gerçekleşmesi için çalışmaların sürdüğünü ve bu ziyaret kapsamında çeşitli anlaşmaların imzalanmasının beklendiğini ifade etti.