Diyanet Başkanı Ali Erbaş’ın kılıc aşkı

Diyanet Başkanı Ali Erbaş’ın kılıc aşkı
Ayasofya’daki ilk cuma namazından bu yana, neredeyse her açıklaması ve attığı her adımla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kurban Bayramı namazında da, minbere yine elinde kılıçla çıkarak dikkatleri...

Ayasofya’daki ilk cuma namazından bu yana, neredeyse her açıklaması ve attığı her adımla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kurban Bayramı namazında da, minbere yine elinde kılıçla çıkarak dikkatleri üzerine çekti.
İlk Cuma namazında elinde kılıçla hutbe okuyan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya’daki ilk Kurban bayramı namazında da minbere yine elinde kılıçla çıktı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katıldığı bayram namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Şunu iftiharla ifade edeyim ki aziz milletimiz, geçmişten bugüne nice zorlukları sabır, sebat ve azimle aşmıştır. İşte, 86 yıllık hasretin ardından büyük fethin sembolü Ayasofya Cami-i Şerifinin yeniden ibadete açılması, milletimizin sarsılmaz imanı, tükenmez umudu ve kararlı duruşunun bir göstergesidir” dedi.
Kurban Bayramı için “Kurbanlarımız bize emanettir. Onları incitmeyelim. Şefkatli ve özenli davranalım. Bayramlar sevinç günleridir, dargınlıklara, küskünlüklere son verelim” diyen Erbaş, cemaaten bayram boyunca Koronavirüs önlemlerine uymalarını istedi.