Diyanet'in bitmeyen alerjisi: Hutbede Atatürk'ün adı yine geçmedi

Diyanet'in bitmeyen alerjisi: Hutbede Atatürk'ün adı yine geçmedi
Verdikleri fetva ve birçok bakanlığın toplamını aşan bütçesiyle gündem olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cuma hutbesi yine tartışma yarattı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni konu alan Diyanet hutbesinde yine Mustafa Kemal...
Verdikleri fetva ve birçok bakanlığın toplamını aşan bütçesiyle gündem olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cuma hutbesi yine tartışma yarattı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni konu alan Diyanet hutbesinde yine Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yüksek düzeydeki bütçesi nedeniyle tartışmaların hedefi olurken tepki çeken uygulamalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Cumhuriyet'in haberine göre Diyanet, bugünkü hutbesinde Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü konu aldı. Diyanet’in hutbesinde yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adına yer verilmedi.

Atatürk yine anılmadı

Söz konusu hutbede, “Önümüzdeki Pazartesi günü Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Çanakkale, şanlı ecdadımızın yedi düvele karşı istiklal ve istikbal mücadelesi verdiği yerdir. Kahraman milletimiz, bütün zorluklara rağmen Çanakkale’de hayâsızca akınlara 'dur!' demiştir. Bugün bize düşen, Çanakkale ruhunu iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Şehitlerimizin canları pahasına bize emanet bıraktıkları yüce değerleri yaşamak ve yaşatmaktır. Bu vesileyle geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve bu uğurda mücadele veren kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Yüce Rabbimiz, hak, hakikat ve istikametin temsilcisi olan devletimizi payidar, gariplerin, masum ve mazlumların umudu olan milletimizi bahtiyar eylesin” ifadeleri yer aldı.