Diyanet’in ocak ayı harcaması, İçişleri Bakanlığı’nı bile geride bıraktı

Diyanet’in ocak ayı harcaması, İçişleri Bakanlığı’nı bile geride bıraktı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ocak ayında yaptığı harcama 10 milyar TL’ye dayandı. Diyanet’in harcaması, 27 kamu idaresinden fazla olduğu belirlendi. Diyanet İşleri, ocak ayında, İçişleri ve Dış İşleri Bakanlıkları...
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ocak ayında yaptığı harcama 10 milyar TL’ye dayandı. Diyanet’in harcaması, 27 kamu idaresinden fazla olduğu belirlendi. Diyanet İşleri, ocak ayında, İçişleri ve Dış İşleri Bakanlıkları gibi kurumlardan daha fazla harcama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ocak ayı harcamasının, genel bütçe kapsamındaki 41 kamu idaresinin 27’sinden fazla olduğu belirlendi. Diyanet’in yalnızca ocak ayında yaptığı harcama 10 milyar TL’ye dayandı.

BirGün'den Mustafa Bildirci'nin haberine göre, Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin Ocak 2024 harcamaları belli oldu. Harcamalara ilişkin veriler, Diyanet’in fahiş harcamalarını 2024 yılına da taşıdığını ortaya koydu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, Ali Erbaş’ın başkanlığını yaptığı Diyanet, ocak ayında 9 milyar 726 milyon 132 bin TL’lik harcamaya imza attı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcaması itibarıyla geride bıraktığı kamu kurumları arasında icracı bakanlıkların da yer alması dikkati çekti.  Başkanlığın ocak ayı harcaması ile geride bıraktığı kamu kurumları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da yer aldı. Diyanet’in, Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da fazla para harcadığı tespit edildi.

Ocak ayında yaptığı harcama ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 9,7 milyar TL’lik harcamasının altında kalan bazı kamu kurumları ve harcamaları ise şöyle sıralandı:

İçişleri Bakanlığı: 5,1 milyar TL

Dışişleri Bakanlığı: 1,9 milyar TL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 2,9 milyar TL

Kültür ve Turizm Bakanlığı: 3,2 milyar TL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 4,6 milyar TL