Diyarbakır’da amfora sürprizi

Diyarbakır’da amfora sürprizi
UNESCO tarafından 2015’te Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen Diyarbakır Surlarının restorasyonu kapsamında yapılan arkeolojik kazılarda yaklaşık 1700 yıllık amfora bulundu.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının...

UNESCO tarafından 2015’te Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen Diyarbakır Surlarının restorasyonu kapsamında yapılan arkeolojik kazılarda yaklaşık 1700 yıllık amfora bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sağladığı finansmanla çalışmaların yürütülen 5. etapta yapılan arkeolojik kazılarda yaklaşık 1700 yıllık amfora (bir tür testi) gün yüzüne çıkarıldı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) Şube Müdürü Sermed Azizoğlu, 2 yıldır Kültür ve Turizm ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarıyla ortak proje yürüttüklerini söyledi.

İlk 2 etabın sonuçlandığını, geriye kalan etaplarda çalışmaların devam ettiğini bildiren Azizoğlu, 5. etapta yapılan çalışmalar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 50 milyon liralık hibe sağladığını belirtti.

Kazı çalışmalarında buldukları tarihi esere değinen Azizoğlu. “Yürüttüğümüz çalışmalarda bölgemizde pek rastlanmayan ‘amfora’ dediğimiz, zeytinyağı ve şarap taşımacılığında kullanılan bir buluntuya rastladık” dedi.