Diyarbakır'da Öcalan yürüyüşüne müdahale: 104 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da Öcalan yürüyüşüne müdahale: 104 kişi gözaltına alındı
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Abdullah Öcalan yürüyüşüne müdahale eden polis 104 kişiyi gözaltına aldı.Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı'nda toplanan, aralarında bazı Yeşil Sol Partili milletvekilleri ve il yöneticilerinin...

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Abdullah Öcalan yürüyüşüne müdahale eden polis 104 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı'nda toplanan, aralarında bazı Yeşil Sol Partili milletvekilleri ve il yöneticilerinin de bulunduğu grup, Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den çıkartılmasının yıl dönümünde yürüyüş yapmak istedi.

Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, yürüyüşün 'izinsiz' olduğu gerekçesiyle müdahale eden polise,  "Bugün şov yaptınız. Devleti bu kadar kötü kullanmaya hakkınız yok. Şu polisin de şu halkın da hakkı var senin omuzunda." ifadelerini kullandı.

Emniyet yetkilisi de bunun üzerine, "Devlet tüm yetkilerini sınırları dahilinde kullandı. Siz de devletin bir yetkisini kullanıyorsunuz. Dokunulmazlık yetkisini kullanarak bana yükseliyorsunuz." dedi.

Zaman zaman gerginliğin yaşandığı alanda gruptan 104 kişi gözaltına alındı.

Yeşil Sol Parti milletvekillerinin bulunduğu grup, bir süre yürüdükten sonra Ekinciler Caddesi'nde yaptıkları Kürtçe açıklamanın ardından dağıldı. (DHA)