Donald Trump tecavüz iddiasıyla yargılanıyor

Donald Trump tecavüz iddiasıyla yargılanıyor
Başkanlık yarışında üçüncü kez Cumhuriyetçilerin aday adayı olduğunu açıklayan eski ABD Başkanı Donald Trump, tecavüz suçlamasıyla yargılanıyor.BBC Türkçe’nin haberine göre, salı günü başlayan davanın açılışında...

Başkanlık yarışında üçüncü kez Cumhuriyetçilerin aday adayı olduğunu açıklayan eski ABD Başkanı Donald Trump, tecavüz suçlamasıyla yargılanıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, salı günü başlayan davanın açılışında şikayetçi eski köşe yazarı E Jean Carroll’un avukatı Shawn Crowley, bunun bir “senin sözüne karşı benim sözüm” davası olmadığını söyledi, müvekkilinin olayı o günlerde arkadaşlarına anlatmış olduğunu vurguladı.

79 yaşındaki müşteki Carroll, Trump’ın 1990’lı yıllarda Manhattan’daki büyük bir mağazada kendisine tecavüz ettiğini söylüyor. Trump ise iddiayı reddediyor.

Trump’ın avukatı duruşmadaki açış konuşmasında, Carroll’un suçlamasıyla ilgili bir kanıtı olmadığını söyleyerek, “Olay gelip ‘İnanılmayacak bir şeye inanıyor musunuz’ sorusuna dayanıyor” açıklamasını yaptı.

İki hafta devam etmesi beklenen duruşmalarda Elle dergisinde bir dönem yazılar yazan E Jean Carroll ile Trump’ın yirmi yılı aşkın bir zaman önce Bergdorf Goodman mağazalarındaki iddialara konu olan karşılaşmasına odaklanılacak.

Avukatı Carroll’un da mahkemede ifade vereceğini ve yaşadıklarını anlatacağını ayrıca Bergdorf Goodman mağazasının iki çalışanı, Carroll’un kızkardeşi ve Trump tarafından tecavüze uğradıklarını iddia eden iki diğer kadının da tanıklar arasında olduğunu söyledi.

Önceki günkü duruşmada yargıç Trump’ın avukatlarından, Trump’ın bu hafta sonuna kadar bazı duruşmalara katılıp katılmayacağına açıklık getirmelerini istedi. Buna göre mahkemede güvenlik açısından hazırlık yapılması gerekeceğini kaydetti.