Donald Trump'ın New York'ta açtığı 370 milyon dolarlık dolandırıcılık davasında karar bekleniyor

Donald Trump'ın New York'ta açtığı 370 milyon dolarlık dolandırıcılık davasında karar bekleniyor
Mahkemenin, Donald Trump'ın New York'taki dolandırıcılık davasında 370 milyon dolar para cezası ödeyip ödemeyeceğine ve New York emlak sektöründen ömür boyu men cezasıyla karşılaşıp karşılaşmayacağına karar vermesi bekleniyor.New...
Mahkemenin, Donald Trump'ın New York'taki dolandırıcılık davasında 370 milyon dolar para cezası ödeyip ödemeyeceğine ve New York emlak sektöründen ömür boyu men cezasıyla karşılaşıp karşılaşmayacağına karar vermesi bekleniyor.

New York başsavcılığı , Trump'a, varlıklarının değerini hükümetin mali tablolarına göre şişirdiği gerekçesiyle dava açtı. Trump'ın yetişkin oğulları Donald Trump Jr ve Eric Trump ile iki eski Trump Örgütü yöneticisi Allen Weisselberg ve Jeff McConney de davada sanıklar arasında yer alıyor.

New York AG'nin ofisi başlangıçta 250 milyon dolar tazminat ya da Trump'ın net servetini abartmasının ardından haksız yere elde edilen para miktarını talep etti. Ocak ayındaki yazılı kapanış konuşmalarında savcılar, tazminat rakamlarını 370 milyon dolara çıkardı.

Savcılar ayrıca yargıç Arthur Engoron'dan Trump'ın New York emlak sektöründen men edilmesini talep ediyor. Bu, New York federal mahkemesinin , hayat kurtaran bir ilacın fiyatını şişirmekten suçlu bulunan "eczacı kardeş" Martin Shkreli'ye verdiği cezaya benzer bir ceza . Trump davasındaki savcılar Shkreli kararını Trump için uygun bir ceza olarak gördüklerinin bir örneği olarak gösterdiler.

Para cezası ve yasak, Engoron'un Eylül ayındaki duruşma öncesi kararında Trump'ın işletme ruhsatlarının iptali emrini verdiğinde talimat verdiği cezanın üstüne eklenecek . Yanlış bir şey yapmadığını reddeden Trump, bu karara itiraz etti ve şüphesiz ikinci bir suçlu kararına da itiraz edecek.