Dört katı fiyatla dezenfektan alan müdür terfi ettirildi

Dört katı fiyatla dezenfektan alan müdür terfi ettirildi
Ruhsar Pekcan döneminde Ticaret Bakanlığı'nda gerçekleşen dezenfektan skandalı sonrası, bu olayla ilişkilendirilen Daire Başkanı Oğuzhan Şatıroğlu'nun aynı birimin genel müdürü yapılarak terfi aldığı ortaya çıktı. Eski...
Ruhsar Pekcan döneminde Ticaret Bakanlığı'nda gerçekleşen dezenfektan skandalı sonrası, bu olayla ilişkilendirilen Daire Başkanı Oğuzhan Şatıroğlu'nun aynı birimin genel müdürü yapılarak terfi aldığı ortaya çıktı. 

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın eşi Hasan Pekcan ile birlikte sahibi olduğu Nanoksia Biyoteknoloji şirketinin 2020'de Ticaret Bakanlığı’na piyasa fiyatının 3-4 katına dezenfektan sattığı 16 Nisan 2021'de ortaya çıkmıştı.

21 Nisan 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Pekcan'ın yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

Halk TV yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü yazısında söz konusu sürecin ardından yaşananlar hakkında şunları söyledi:

"Günlerce Pekcan’ın şirketinin bakanlığına fahiş fiyatla dezenfektan satışı kamuoyunun gündemini meşgul ederken, bakanlıkta 'satın alma' işlemini yapan 'Destek Hizmetleri, Tasfiye İşleri ve Döner Sermaye' Daire Başkanı Oğuzhan Şatıroğlu, aynı birimin Genel Müdürü yapılarak, terfi aldı.

Bolat yönetime gelir gelmez, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)n’daki memuriyetlerini takiben 10 Ağustos 2023’de Ticaret Bakanlığı’na Personel Genel Müdürü olarak Yasin Aydoğan’ı atamıştı."

Yılmaz yazılarında ayrıca Ticaret Bakanlığı’nda etkili konumların; gümrükleme mevzuatı ve işlemleri konusunda bilgisi sıfır olan sağlıkçı, turizmci, belediyeci elamanlarla doldurulduğuna yer vermişti. Yılmaz bugünkü yazısında ise son gelişmelere ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Ticaret Bakanlığı’nda, bakan ve bakan yardımcılarından sonra en etkin bölüm olan 'Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na Ekim 2023 tarihinde atanan Dr. Muzaffer Saraç’ın bu yazımın üzerinden 5 gün sonra istifa ettiğini öğrendim. Bakanlığın mali konuları dahil kritik bölümlerinde 'imza yetkisine' sahip Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na Saraç’ın yerine, Personel Genel Müdür Yardımcısı Adil Yıldırım atanmış. Yıldırım hızıyla bir terfi!.. Yıldırım, Bolat’ın kadrosuna geçmeden önce AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nde memurdu."