‘Dost’a suç duyurusu

‘Dost’a suç duyurusu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker›in paylaştığı videolar sonrası gazeteci Hadi Özışık ve kardeşi Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulundu. Soylu daha önce de Peker hakkında «hakaret ve iftira» gerekçesiyle...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker›in paylaştığı videolar sonrası gazeteci Hadi Özışık ve kardeşi Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulundu. Soylu daha önce de Peker hakkında «hakaret ve iftira» gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında “hakaret”, “iftira” ve “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım” iddialarına yer verildi.
Firari Peker’in işbirliği içinde olduğu kişilerin tespit edilmesi de istenen dilekçede, Peker’in yayınladığı görüntüler için “Bu görüşme aslında şüphelilerin acizliğini, müvekkilime yönelik kumpaslarını da net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır.” denildi. Hadi Özışık’ın yayınladığı özür açıklamasının “suçtan kurtulması için yeterli bir sebep olmadığı vurgulandı.
SON TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?
Önceki gün CHP’li Özgür Özel, Özışık kardeşleri işaret ederek Soylu ile Peker arasında aracılık yaptıklarını iddia etti. Bunun üzerine Hadi Özışık açıklama yaparak “Görüşen şerefsizdir” dedi. Peker ise Hadi Özışık ile bahsettiği konular üzerine konuştukları görüntülü aramanın videosunu yayınladı.
Soylu önceki gece yaptığı açıklamada Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüğünü söyledi. Soylu, Super Haber’e, verdiği demeçte, “Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım” dedi. Soylu, geçmişte Hadi Özışık için paylaştığı bir geçmiş olsun mesajında Özışık’tan “dostum” diye bahsetmiştiı.
HADİ ÖZIŞIK SOYLU’DAN ÖZÜR DİLEDİ
Tartışmaların ardından Hadi Özışık, Soylu’dan ve kamuoyundan özür diledi.
Peker’le iyi niyetle bir görüşme yaptığını ve bu görüşmelerden Soylu’nun haberinin olmadığını belirten Özışık, “Sayın Soylu’nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır” dedi.
ÖZIŞIK’A DA KORUMA POLİS İDDİASI
CHP’li Ali Mahir Başarır, “Söylentilere göre 2017 yılında da yandaş gazeteci Hadi Özışık’a koruma polisi tahsis edilmiş” dedi. Soylu’ya, Hadi Özışık’a koruma polisi tahsis edilip edilmediğini soran Başarır, soruşturmaların selameti açısından Soylu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.