DSÖ de Afrika’ya dikkat çekti

DSÖ de Afrika’ya dikkat çekti
Birleşmiş Milletler’in (BM) ardından Dünya Sağlık Örgütü’nden de Afrika ülkeleri için uyarı geldi. DSÖ, Kovid-19 salgınının Afrika ülkelerinde yayılımının arttığı uyarısında bulundu ve test kitleri ihtiyacına dikkat...

Birleşmiş Milletler’in (BM) ardından Dünya Sağlık Örgütü’nden de Afrika ülkeleri için uyarı geldi. DSÖ, Kovid-19 salgınının Afrika ülkelerinde yayılımının arttığı uyarısında bulundu ve test kitleri ihtiyacına dikkat çekti. Afrika ülkelerinde 200 bini aşkın Kovid-19 vakası olduğu belirtilen DSÖ açıklamasında, virüsün yayılım hızının ivme kazandığı ifade edildi. DSÖ Afrika Bölge Müdürü Matshidiso Moeti, Afrika ülkelerinde görülen vaka sayısının tüm dünyada görülenin yüzde üçünden az olduğunu ancak yayılım hızının endişe verici olduğunu ifade etti.


YÜZDE 25’İ GÜNEY AFRİKA’DA


Moeti, vakaların yüzde 25’inin Güney Afrika’da kaydedildiğini söyledi. Ülkede Western Cape ve Eastern Cape illerinde çok sayıda günlük vaka ve ölüm rapor edildiğini ifade eden Moeti, “Özellikle Western Cape’de görülen vaka ve ölüm sayısı trendi Avrupa ve ABD’de yaşanana benziyor” dedi.