DSÖ ÖZEL TEMSİLCİSİ NABARRO’DAN KARA TABLO:Aşıya güvenmeyin

DSÖ ÖZEL TEMSİLCİSİ NABARRO’DAN KARA TABLO:Aşıya güvenmeyin
Koronavirüs konusundaki Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) altı özel temsilcisinden biri olan İngiliz Dr. David Nabarro’dan çok önemli bir açıklama geldi. Pandemi ile ilgili karamsar bir tablo çizen Dr. Nabarro, “Her virüse...

Koronavirüs konusundaki Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) altı özel temsilcisinden biri olan İngiliz Dr. David Nabarro’dan çok önemli bir açıklama geldi. Pandemi ile ilgili karamsar bir tablo çizen Dr. Nabarro, “Her virüse karşı illa ki güvenli ve etkili bir aşı geliştirilemiyor. Öngörülebilir bir gelecekte, bu virüs sabit bir tehdit oluştururken, hayatlarımıza devam etmenin yollarını bulmak zorundayız” ifadesini kullandı.
‘SABİT BİR TEHDİT’
Koronavirüs hastalığı ile ilgili önde gelen uzmanlardan biri sayılan Dr. Nabarro, İngiliz The Observer’e verdiği röportajda kullandığı ifadeler dikkat çekti. Dr. Nabarro, “Bazı virüsler, aşı geliştirilmesi konusunda çok ama çok zorlu. Dolayısıyla öngörülebilir bir gelecekte, bu virüs sabit bir tehdit oluştururken, hayatlarımıza devam etmenin yollarını bulmak zorundayız” diye konuştu.
YENİ NORMAL BU
Dr. Nabarro, “Bu durum, hastalığın belirtilerini gösterenleri ve onlar temas ettiği kişileri izole etmek anlamına geliyor. Yaşlıların korunması gerekecek. Hastanelerin, vakalara bakma kapasitesi garanti edilmeli. Bizim için yeni normal bu olacak” ifadelerini kullandı.