‘Düğmeli cübbe’ komisyonda: Saray’a gönderin

‘Düğmeli cübbe’ komisyonda: Saray’a gönderin
TBMM Adalet Komisyonu’nda “çoklu baro" teklifi görüşmeleri sırasında CHP milletvekilleri, AK Parti ve MHP’li milletvekillerine cübbe ve dikiş seti vererek tasarıyı protesto etti.  CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Gelin...

TBMM Adalet Komisyonu’nda “çoklu baro" teklifi görüşmeleri sırasında CHP milletvekilleri, AK Parti ve MHP’li milletvekillerine cübbe ve dikiş seti vererek tasarıyı protesto etti.  CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Gelin bu cübbenin düğmeli bir cübbe olmasının önüne geçelim” dedi.

Komisyonda, 28 maddeden oluşan teklifin görüşülmesine devam ediliyor. Kovid-19 salgını nedeniyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu’nda yapılan toplantılarda, ilk gün teklifin geneli üzerinde görüşüldü. İkinci ve üçüncü günün toplantılarında, ilk 17 madde müzakere edildi ve AK Parti ile MHP oylarıyla kabul edildi.

“SİZ DÜĞME DİKİYORSUNUZ”

Özkoç’un konuşmasıyla CHP’li milletvekilleri, Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti ile MHP’li milletvekillerine TBMM Çankaya kapısı önünde beklemeye devam eden baro başkanlarının ilettiği cübbenin yanında düğme, iğne ve iplikten oluşan dikiş seti verdi.

Tunç’un “Hiç kimse o cübbeye düğme dikemez” demesi üzerine CHP’li milletvekillerinden “Siz dikiyorsunuz” sesleri yükseldi.