‘Düğünler 11 Temmuz’dan sonra yapılabilir’

‘Düğünler 11 Temmuz’dan sonra yapılabilir’
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, tedbirlere uyulması halinde düğün organizasyonlarının 11 Temmuz’da sonra yapılabileceğini söyledi.CNN Türk’ten Başak Şengül’ün sorularını yanıtlayan Özkan, ‘Düğün...

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, tedbirlere uyulması halinde düğün organizasyonlarının 11 Temmuz’da sonra yapılabileceğini söyledi.
CNN Türk’ten Başak Şengül’ün sorularını yanıtlayan Özkan, ‘Düğün sezonu ne zaman açılacak?’ sorusuna yanıt verdi. Salgın eğrisinin aşağı yönlü hareket etmesi durumunda 50 kişilik organizasyonların yapılabileceğini söyleyen Özkan, “Normalleşme takviminin 8. haftası yani 11 Temmuz’dan sonra da bu tür toplu düğün organizasyonları yapılabilir. Bunlar yapılırken de maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyulmalı. Ancak bu söylemlerimin hepsi rakamlara bağlı” dedi. Özkan ayrıca, koronavirüs önlemlerini abartanlarla umursayanlardan oluşan iki uç noktaya dikkat çekerek, “Bu 2 uç nokta çok tehlikeli. Bundan sonra yeni normale geçtiğimizde bu 2 uç noktada kalırsak tekrar 2’nci bir dalga yaşayabiliriz’ dedi.