Dünya ayakta

Dünya ayakta
DANİMARKA: Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 15 binden fazla kişinin katılımıyla protesto edildi. Parlamento binası önünde toplanan protestocular, eski Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick’in polis şiddetine karşı yaptığı...

DANİMARKA: Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 15 binden fazla kişinin katılımıyla protesto edildi. Parlamento binası önünde toplanan protestocular, eski Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick’in polis şiddetine karşı yaptığı diz çökme hareketini tekrarladı.
ALMANYA’DA ŞİDDET
ALMANYA: Almanya’nın başkenti Floyd’un öldürülmesini protesto eden siyahi göstericinin de polis şiddetine maruz kalması, ülkede tartışma konusu oldu. Alexander Meydanı’nda dün çekildiği belirtilen ve Twitter’da birçok kişi tarafından paylaşılan görüntülerde, 4 polis, ABD’deki ırkçılık ve siyahilere karşı polis şiddetine karşı gösteri yapanlar arasından 4 siyahiyi iterek durdukları yerden uzaklaştırmaya çalışıyor. Polis köpeklerinin de kullanıldığı olayda, mukavemet gösteren siyahilerden biri, polisler tarafından yere düşürülüyor. En az 3 polis, yere yatırdıkları siyahi göstericinin üzerine oturarak başına ve vücuduna şiddetli şekilde vuruyor. Birkaç polis de göstericiye şiddet uygulayan meslektaşlarının etrafını çevreliyor. Etrafta bulunanlar da olaya “Bu sadece bir insan. Yeterli değil miydi? Floyd yeterli değil miydi? Neden yapıyorsunuz böyle bir şeyi? O sadece tek bir kişi” ifadeleriyle tepki gösterdi.
IRKÇILIK HER YERDE
İTALYA: İtalya’nın başkenti Roma’da binlerce kişi, “Siyahların Hayatı Değerlidir” sloganıyla bir araya geldi. Gösterilerin bir bölümü Floyd’un nefessiz kaldığı 8 dakika 46 saniyeye gönderme yaparak sessiz şekilde gerçekleştirildi.
İSPANYA: İspanya da Floyd gösterilerine dahil oldu. Madrid’teki gösterilerde konuşan STK sözcüleri nefret suçlarının son yıllarda yüzde 20 arttığını ve suç duyurularının başında ırkçılık ve yabancı düşmanlığı geldiğini ifade etti.