Dünya Bankası, Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminini açıkladı

Dünya Bankası, Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminini açıkladı
Dünya Bankası, Türkiye’nin büyüme rakamlarına ilişkin tahminini açıkladı. Türkiye’nin bu yıl yüzde 3,2 büyümesi beklenirken 2024-2025 döneminde büyümenin hızlanması bekleniyor.Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya bölgesine...

Dünya Bankası, Türkiye’nin büyüme rakamlarına ilişkin tahminini açıkladı. Türkiye’nin bu yıl yüzde 3,2 büyümesi beklenirken 2024-2025 döneminde büyümenin hızlanması bekleniyor.

Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya bölgesine dair yayınladığı raporda Türkiye’ye ilişkin bu yıl için yüzde 3,2 büyüme öngörüsünde bulundu.

Foreks’te yer alan habere göre Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya'da ekonomik hareketliliğinin Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının etkileri, yüksek enflasyon ve sıkı finansal şartların etkisi ile bu yıl da bastırılmış olmaya devam etmesinin büyük ihtimal olduğunu bildirdi.

Dünya Bankası’ndan yapılan değerlendirmeye göre Avrupa ve Orta Asya bölgesi ekonomisinin 2024-25 döneminde ortalama yüzde 2,7 büyüyeceğini tahmin etti.

DEPREMİN MALİYETİ İKİ KATINA ÇIKABİLİR

Raporda, Türkiye'nin 6 Şubat'ta 2 büyük deprem yaşadığına ve depremin doğrudan verdiği hasarın 34,2 milyar dolar olduğunun hesaplandığını işaret eden Dünya Bankası, depremin gerçek maliyetinin dolaylı maliyetler ile iki katına çıkabileceğini vurguladı.

Dünya Bankası, hükümetin hane halklarına desteği ve yeniden inşa çabaları çerçevesindeki yatırımların etkisiyle Türkiye ekonomisinin 2023 yılında büyümenin yüzde 3,2, 2024-25 döneminde ise ortalama yüzde 4,2 olacağını tahmin etti.