Dünya bankası’ndan 1.5 milyar dolar pandemi desteği

Dünya bankası’ndan 1.5 milyar dolar pandemi desteği
Dünya Bankası, 2021 mali yılında Covid-19 salgınından kaynaklı sağlık, ekonomik ve sosyal etkilerle mücadele için Türkiye’ye toplam miktarı 1,5 milyar doları bulan 5 kritik kalkınma projesi için finansman desteği sağlandığını...

Dünya Bankası, 2021 mali yılında Covid-19 salgınından kaynaklı sağlık, ekonomik ve sosyal etkilerle mücadele için Türkiye’ye toplam miktarı 1,5 milyar doları bulan 5 kritik kalkınma projesi için finansman desteği sağlandığını bildirdi.
Bankadan yapılan açıklamada, Dünya Bankası’nın 30 Haziran’da sona eren 2021 mali yılında Türkiye’de insanlar ile şirketleri koruma ve iklim değişikliğine karşı dayanıklılığı arttırma gündemine odaklandığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu dönemde bankanın Türkiye’ye 5 kritik kalkınma projesi için sağladığı finansman desteğinin 1,5 milyar doları bulduğu kaydedildi.
Finansal desteğin bir dizi teknik ve politika önerisi ile analitik çalışmayla birlikte sağlandığına işaret edilen açıklamada, 2021’deki yeni kredi onaylarıyla birlikte 23 projeyi desteklemek için sağlanan Türkiye’deki aktif kredi portföyünün 7 milyar doları aştığı aktarıldı.